Presedintele sudafrican, Thabo Mbeki, a aprobat interventia armatei pentru a pune capat violentelor impotriva imigrantilor. Anuntul a fost facut dupa ce violentele s-au extins si in afara Johannesburgului, ajungand pana in orasul Durban. Aceasta este prima data cand se ordona interventia armatei pentru a reprima un conflict de la sfarsitul apartheid-ului. In urma violentelor, care au izbucnit saptamana trecuta si s-au soldat cu mai mult de 20 de morti, aproape 30.000 de persoane au fost alungate din casele lor, relateaza BBC. Se estimeaza ca in Africa de Sud traiesc intre trei si cinci milioane de imigranti, majoritatea provenind din Zimbabwe.

Acord in Liban care pune capat crizei politice. Opozitia shiita Hezbollah si guvernul libanez au ajuns miercuri la un acord pentru a pune capat crizei politice cu care se confrunta tara de 18 luni si care a provocat recent unul dintre cele mai violente conflicte din 1990 incoace. Dupa cinci zile de negocieri in Doha, Qatar, cele doua parti au ajuns la un consens. Astfel, generalul Michel Suleiman, comandantul armatei libaneze, urmeaza sa fie ales ca presedinte. De asemenea, exista posibilitatea de a se forma un cabinet in care Hezbollah, sustinuta de Iran si Siria, sa aiba drept de veto, scrie The New York Times.

Lider ETA, arestat in Franta. Miercuri, autoritatile franceze si spaniole au declarat ca au arestat unul dintre cei mai importanti membri ai gruparii ETA, Francisco Javier López Pena. Acesta a fost arestat impreuna cu alti trei membri ai gruparii in orasul francez Bordeaux. Ministrul spaniol de interne, Alfredo Perez Rubalcaba a declarat ca Pena are, la ora actuala, cea mai mare putere politica si militara din cadrul organizatiei teroriste ETA, potrivit International Herald Tribune.

Pretul petrolului determina American Airlines sa renunte la 75 de avioane. Pretul petrolului, aflat in continua crestere, a determinat cea mai mare companie aeriana sa renunte la o parte din aparatele de zbor, sa reduca personalul si sa modifice programul de zbor. De asemenea, numarul locurilor disponibile pentru rutele interne va fi redus cu 11-12%. Pe Wall Street, actiunile American Airlines au scazut cu 16%, ajungand la 6,93 de dolari, cea mai mica valoare din ultimii trei ani, informeaza The Guardian.

Bush cere Cubei sa acorde mai multe libertati. Cu ocazia aniversarii a 106 ani de la obtinerea independentei Cubei, Bush a tinut un discurs la Casa Alba in care a acuzat incalcarea drepturilor omului de catre guvernul cubanez si a cerut acestuia sa acorde libertate de expresie si sa elibereze detinutii politici. Acesta a sugerat ca reformele facute de Raul Castro reprezinta doar "o gluma cruda" la adresa poporului cubanez si ca acestea vor capata inteles doar in contextul libertatii de expresie, scrie Washington Post.

Discriminarea persoanelor supraponderale, aproape la fel de comuna ca si cea rasiala. Potrivit unor studii, discriminarea persoanelor supraponderale, in special a femeilor, in societatea americana este in continua crestere si este aproape la fel de comuna precum discriminarea rasiala. Astfel, discriminarea persoanelor supraponderale a crescut in ultimul deceniu cu 66% si exista atat la nivel institutional cat si interpersonal. De multe ori, aceasta este mai raspandita decat sexismul sau rasismul, anunta USA Today.