La varsta de 15 ani, Marian Oprisan a semnat cu Securitatea un angajament de colaborare sub numele „Renato“. CNSAS n-a gasit insa nici o informare data sub numele acestuia care sa ingradeasca libertatile fundamentale.

Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea si candidat la aceeasi functie, a semnat un angajament de colaborare cu Securitatea. Se intampla in 1980, pe vremea cand Oprisan avea 15 ani. Era in clasa a noua si, potrivit propriilor afirmatii, a fost un demers al Securitatii care viza intreaga clasa din care facea parte viitorul presedinte al CJ Vrancea.

CNSAS a dat luni publicitatii un verdict in cazul Oprisan. Potrivit celor mentionate in documentul CNSAS, liderul PSD Vrancea a fost recrutat de Securitate in 1980, sub numele conspirativ „Renato“. Colaborarea a durat pana in 1985, mai spune CNSAS, insa acesta nu a dat Securitatii nici o informatie „care sa denunte activitati sau atitudini potrivnice regimului comunist si care sa vizeze ingradirea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului“.

CNSAS a eliberat astfel pe numele lui Oprisan o adeverinta de necolaborare, statuand ca acestuia nu i se poate atribui calitatea de lucrator sau colaborator al Securitatii.

Cotidianul