Dupa ce a cheltuit 80.000 de euro in zadar pentru a face un studiu care sa arate ca italienii nu-i agreeaza pe romani, Executivul de la Bucuresti a decis ca acum trebuie cheltuiti alti 125.000 de euro, de data aceasta pentru a spala imaginea tarii noastre in Italia. Banii vor fi impartiti la 25 de ONG-uri din peninsula, care, prin conferinte, seminarii, pliante frumos colorate si albume cu frumusetile patriei, ar trebui sa-i convinga pe italieni cat de buni, destepti si frumosi suntem noi, romanii. Aceleasi ONG-uri pot folosi banii respectivi pentru cumpararea de mobilier sau echipament IT, iar daca nu le ajung decat pentru aceasta activitate, asta e, adio pliante...

Guvernul de la Bucuresti a decis ieri sa arunce in vant suma de 125.000 de euro cu titlul de sprijinire a Organizatiilor Non-Guvernamentale din Italia care vor sa desfasoare proiecte menite sa imbunatateasca imaginea Romaniei in Peninsula.

Cele 25 de ONG-uri din Italia ar trebui sa foloseasca banii acestia pentru manifestari culturale, seminarii, conferinte, campanii de informare si sociale, adica o intreaga strategie bine pusa la punct care va scoate imaginea Romaniei perfect curata. Asa spera guvernantii de la Bucuresti. Tot din acesti bani, care vor fi distribuiti in suma egala celor 25 de ONG-uri, acestea isi pot achizitiona echipamente IT si de comunicatii, precum si mobilier de birou sau pot scoate materiale de informare si promovare a Romaniei, de la brosuri, pliante si albume, pana la obiecte de artizanat si publicatii periodice. Mai pe romaneste, bani aruncati pe apa sambetei, pentru ca niciodata cu o brosura nu o sa reusesti sa stergi imaginea lui Mailat din memoria italienilor. Accesul la banii platiti din taxele romanilor e destul de simplu, pentru ca liberalii de la guvernare au si ei nevoie sa-si faca o campanie printre romanii din diaspora.

Integral in Curentul