Armata din Zimbabwe ii obliga pe oameni la munca forata in minele de diamante. Organizatia pentru drepturile omului Human Rights Watch (HRW) a acuzat armata din Zimbabwe ca forteaza oamenii, inclusiv copii, sa munceasca in minele de diamante din estul tarii. Oamenii din zona care nu coopereaza cu armata sunt batuti si torturati, a declarat grupul de americani ce apartin de HRW. In acelasi raport se ofera detalii despre un asa-zis masacru, al celor ce lucrau in mina de diamante, dupa alegerile electorale. Evenimentul a fortat guvernul sa ia masuri pentru a prelua controlul minelor si sa foloseasca castigurile de pe urma diamantelor pentru a reface situatia tarii. "Noul guvern din Zimbabwe ar trebui sa retraga armata din zonele miniere si sa opreasca abuzul", a declarat directorul HRW Africa, Georgette Gagnon, citat de BBC.

Fanii si promotorii lui Michael Jackson - confuzi in legatura cu soarta biletelor. De aproape 4 luni de zile fanii lui Michael Jackson au asteptat cu sufletul la gura sa il vada pe artist cantand intr-un turneu ce a fost catalogat de catre promotori ca fiind "cel mai asteptat de pe Planeta". Acum cei 750.000 de mii de persoane ce au cumparat bilete pentru concert au ramas doar cu bucatile de hartie, care au devenit suveniruri, nu le mai permit fanilor sa ia parte la ceea ce ar fi trebuit sa fie un ultim spectacol incendiar inainte de retragerea artistului pop. Este inca neclar daca fanii isi vor recupera banii in totalitate. Vineri dimineata, site-ul AEG Live inca promova concertele, anuntand ca "mai sunt doar 17 zile pana la marele eveniment". In aceeasi zi, dupa masa toate referirile la Michael au fost scoase de pe site. Vineri inspre seara O2 Arena inca spunea ca "informatii despre bilete vor fi disponibile in cel mai scurt timp". Si cei ce au sunat la serviciul de relatii cu clientii al firmei Ticketmaster au fost intampinati cu mesajul: "Ticketmaster este la curent cu evenimentele referitoare la Michael Jackson. In acest moment nu avem detalii clare. Vom contacta toti clientii ce au rezervat bilete prin Ticketmaster imediat ce vom avea alte informatii", noteaza CNN.

Vis sau realitate: ocolul lumii cu un avion propulsat de energia solara. Aventurierul elvetian Bertrand Piccard a dezvaluit vineri prototipul unui avion propulsat de energie solara cu care planuieste sa faca ocolul lumii pentru a sublinia potentialul pe care il au sursele de energie alternative. Prototipul, HB-SIA, are forma unui avion cu reactie dar greutatea unei masini de familie. Avionul cu elice foloseste 4 moatoare electrice ce sunt proiectate sa functioneze zi si noapte, stocand surplusul de energie al celor 24.000 de celule solare in baterii de mare capacitate. "Ieri era un vis. Astazi este un avion. Maine va fi un promotor al combustibililor regenerabili", a declarat Piccard intr-o conferinta de presa la baza aeriana Duebendorf de langa Zurich. "Daca un avion poate sa zboare zi si noapte fara a folosi combustibili conventionali, fiind sustinut doar de energia solara, sa nu lasam scepticii sa afirme ca e imposibil sa faci acelasi lucru pentru masini, sisteme de incalzire si aer conditionat, si computere”, scrie Reuters.

Un medicament imunosupresiv poate sa amplifice efectul vaccinurilor. Rapamicina este administrata de obicei persoanelor ce au facut un transplant pentru ca organismul sa nu respinga noul organ primit. In testele de laborator efectuate pe soareci si maimute, oamenii de stiinta au constatat ca acest medicament accentueaza reactia sistemului imunitar la vaccinurile experimentale injectate. Studiul efectuat la Emory University ridica sperantele dezvoltarii unor noi serii de vaccinuri mult mai eficiente, noteaza BBC.

Chivotul Legamantului va fi dezvaluit de Patriarhul Etiopiei.Abuna Pauolos, patriarhul Bisericii Ortodoxe din Etiopia, a anuntat ca va arata lumii intregi una dintre cele mai importante relicve ale crestinatatii, Chivotul Legamantului. Acesta nu a mai fost vazut de milenii, si a reprezentat poate cel mai cautat artefact din istorie, alaturi de Sfantul Graal. „Cat de curand, lumea va putea admira Chivotul Legamantului, cel in care Biblia spune ca sunt pastrate tablele de lut cu cele 10 porunci, alaturi de o mostra de mana, hrana divina care i-a tinut in viata pe israeliti in lungul lor drum catre Pamantul Fagaduintei”, este declaratia soc a patriarhului etiopian, facuta in timpul intalnirii sale din Italia cu Papa Benedict al XVI-lea, scrie Descopera.

India foloseste praf de chilli in grenadele de mana. Oamenii de stiinta de la Ministerul Apararii din India au de gand sa puna in grenadele de mana praf de chilli. Acestia au declarat ca dispozitivul va fi folosit pentru a controla revoltele. Cercetatorii au spus ca ideea este de a inlocui explozibilul din grenadele de mana cu o anumita varietate de chilli pentru a imobiliza indivizii fara a-i omori. Chilliul, cunoscut si ca Bhut Jolokia, este de 1.000 de ori mai picant decat cel folosit in mod obisnuit in bucatarie, scrie BBC.