Opt persoane au fost ucise si trei persoane au fost ranite, in urma unei explozii in sud-estul Turciei, care a avut loc in apropierea satului Gecitli din provincia Hakkari, in apropierea frontierelor cu Irakul si Iranul, informeaza The Guardian. Autoritatile au declarat ca cele opt persoane si-au pierdut viata atunci cand autobuzul in care se aflau s-a lovit de o mina amplasata pe o sosea din apropiere de Durankaya. Membrii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sunt suspectati ca ar fi amplasat explozibilul in apropierea minei.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez a declarat, miercuri ca tara sa ar trebui sa solicite Statelor Unite sa extradeze un venezuelean condamnat in 2003, in urma unor atentate cu bomba, care a fugit la Miami si este in cautare de azil, informeaza Yahoo News. Chavez l-a numit pe Raul Diaz "terorist" in cadrul unei intalniri televizate a Cabinetului, spunand ca Venezuela este obligata sa solicite extradarea acestuia. Diaz sustine ca este nevinovat si ca nu a participat la bombardamentele din 2003 asupra Ambasadei Spaniei si consulatului columbian din Caracas, care s-a soldat cu ranirea a patru persoane.

Ministrul mediului din Israel, Gilad Eran a avertizat ca ar putea exista o ofensiva militara in Gaza, dupa ce militanti palestinieni au lansat cel mai sustinut atac pe teritoriul Israelului din ultimele 18 luni, informeaza Daily Telegraph. Avertismentul emis de un membru al cabinetului israelian vine dupa ce gruparile islamiste din Gaza, controlate de Hamas, au atacat sudul Israelului. Recent, cel putin 7 atacuri cu racheta au fost indreptate catre Israel, iar israelienii au lansat o serie de raiduri in raspuns.

Presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad a criticat amenintarea cu noi sanctiuni impotriva tarii sale, miercuri, declarand ca Iranul poate supravietui si fara ajutorul Statelor Unite si a aliatilor sai, informeaza FoxNews."Natiunea noastra nu are nevoie Statele Unite. Chiar daca administratia americana va creste de 100 de ori numarul sanctiunilor si chiar daca europenii se vor alatura americanilor in actiunea lor de a impune sanctiuni mai grele, Iranul isi va atinge propriile asteptari", a declarat Ahmanidejad.

Primarul orasului bulgar Yambol, Georgi Slavov a emis un decret de stare de urgenta intr-o zona a orasului, in urma unei revolte a tiganilor, relateaza Sofia Echo. Potrivit televiziunii locale btV, tiganii au distrus o cladire de apartamente, dupa ce primarul orasului a dispus un ordin de evacuare. Distrugerile s-au soldat cu ranirea grava a unui copil in varsta de 10 ani. Potrivit autoritatilor locale, tiganii locuiau ilegal in bloc de aproximativ 15 ani si "distrugeau in mod sistematic cladirea".

Un american din sapte traieste in saracie. Numarul americanilor care traiesc in saracie a crescut la 14,3%, procentul celor apti de munca si saraci atingand cel mai ridicat nivel din ultimii 45 de ani, arata un raport al institutului american de recensamant - Census Bureau, citat de Washington Post. Potrivit statisticii Census Bureau, 43,6 milioane de oameni, respectiv unul din sapte americani, traiau sub pagul saraciei anul trecut. O crestere fata de 2008, cand erau 39,8 milioane de americani saraci (13,2%). (V.M.)