Zece exercitii practice care va vor ajuta sa aratati bine in blugi. Daca sunteti nemultumiti de felul in care va arata posteriorul si sunteti hotarati sa faceti ceva in privinta asta, specialistii in fitness va ofera solutia ideala: o rutina de exercitii pentru muschii fesieri care poate fi facuta in comoditatea propriei case. Nu incepeti insa progamul cu telul a de a obtine posteriorul perfect al brazilienilor. Acest lucru depinde in mare parte de conformatia corpului, insa oricine isi poate redefini formele si poate arata mai bine in jeansi. Rutina contine mai multe exercitii, din care trebuie sa faceti cate 15 repetari. "Este un inceput bun pentru cei care nu sunt familiarizati cu exercitiile", spune antrenoarea americana Dori Ricci, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Ce rol joaca animalele de companie in prevenirea astmului. Femeile insarcinate care au un animal de companie prezinta un risc mai scazut sa dea nastere unui copil care sa sufere de astm. Cel putin asa sustin savantii de la Spitalul Henry Ford din Detroit. Expertii mai spun ca prezenta unui animal de casa in primii ani de viata poate contribui la tinerea la distanta a acestei boli, informeaza Daily Mail, bazandu-se pe rezultatele unui studiu. Potrivit acestuia, copiii care proveneau din familii care aveau un animal de casa prezentau un nivel scazut de imunoglobina E, cunoscuta si sub numele de IgE, molecula care poate duce la aparitia alergiilor si a astmului. Oamenii de stiinta au observat ca micutii care erau obisnuiti cu animalele de companie inca din viata intrauterina prezentau un risc cu 28% mai mic de a se confrunta cu aceasta boala, care ataca caile respiratorii, anunta Gandul.

Atentie la intoxicatia cu monoxid de carbon! Durerea de cap si ameteala sunt primele manifestari ale insuficientei oxigenari a organismului. In sezonul rece, intoxicatiile cu monoxid de carbon provoaca sute de decese. Iarna, ele sunt printre cele mai frecvente urgente medicale. Monoxidul de carbon este un gaz care rezulta din arderea lemnelor, carbunelui, gazelor si motorinei. Iar prin folosirea unor sisteme de incalzire proprii, creste numarul cazurilor de intoxicatii. "De regula, nu centralele cu gaz se afla la originea celor mai multe intoxicatii cu monoxid de carbon, ci sobele si instalatiile improvizate", potrivit medicului Bogdan Oprita, coordonatorul Unitatii Primiri Urgente din cadrul Spitalului Floreasca si al SMURD Bucuresti. Acest gaz fara culoare, fara miros si fara gust se poate acumula in concentratii mari in spatiile inchise fara sa sesizam acest lucru, informeaza Adevarul.

Ce trebuie sa stiti despre alergiile alimentare. Din punct de vedere imunologic, alergiile alimentare se impart in doua categorii: IgE mediate si non IgEmediate. Deoarece multe probleme sunt provocate de cele care determina un raspuns acut din partea organismului (soc anafilactic), ne vom opri asupra informatiilor despre alergiile IgE mediate. Reactiile adverse la anumite alimente sunt confundate frecvent cu alergiile, insa acestea nu sunt meditate imunologic. Aceste reactii adverse pot fi metabolice (intoleranta la lactoza), farmacologice (determinanti ai migrenei chimice precum tiramina, aspartamul, glutamat monosodic, nitrati, nitriti, cafea si ciocolata) sau toxice (toxiinfectii alimentare). In contrast cu alergiile alimentare, toxiinfectiile alimentare apar frecvent in conditii epidemiologice si nu sunt reproductibile. Integral pe DoctoriOnline.ro.

Somonul, o sursa excelenta de Omega 3. Ai probleme din cauza colesterolului? Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi te invata ce alimente trebuie sa consumi pentru a asimila numai grasimi bune si de ce produse trebuie sa te feresti pentru a nu-ti pune in pericol sanatatea. Pestele gras din zonele oceanice cu ape reci contine Omega 3, asa ca nu exlude din alimentatia zilnica somonul, codul, merluciul, macroul, sardinele si fructele de mare. Excelente sunt si grasimile din uleiul de masline si din arahide, nuci si seminte de pin. Consuma si alimente de origine vegetala (legume verzi, avocado, nuci, seminte de in, ulei de canepa, ulei de rapita). Poti lua si suplimente alimentare care contin Omega 3, de preferat stabilizate cu vitamina E naturala in locul antioxidantilor de sinteza BHA, BHT (E320, E321), anunta Libertatea.

Cum ne afecteaza lipsa soarelui! Nu putem trai fara soare! Daca efectul negativ al frigului asupra sanatatii este mai mult decat evident, lipsa luminii din timpul iernii poate avea efecte la fel de periculoase. In lipsa soarelui, creste riscul aparitiei cancerului, bolilor de inima, diabetului sau a depresiei. Principalul responsabil pentru dezechilibrul din organism instalat pe perioada iernii este Vitamina D, o substanta vitala organismului produsa de piele in contact cu soarele, informeaza Cancan.