Atentie! Fara plaja pana la 3 ani! Vara asta, il luati pe cel mic cu voi la plaja? Asigura-te ca ai in geanta tot ce este necesar pentru a-l proteja de arsurile solare si de insolatie. Important: pana la 3 ani, plaja nu este recomandata! Cu masura si cu protectia de rigoare, soarele poate fi prietenul celor mici. 15 minute pe zi de expunere la soare le intareste sistemul imunitar. In plus, in prezenta razelor ultraviolete, organismul lor sintetizeaza vitamina D, esentiala pentru fixarea calciului in oase. Astfel, sunt multe beneficiile pe care soarele le aduce sanatatii, dar exista si riscuri la care ii expunem pe copii atunci cand exageram cu statul la plaja. Mai ales ca micutii au arme putine si ineficiente in calea razelor ultraviolete, pielea lor fiind mult mai sensibila decat a noastra, informeaza Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

De ce omoara timpul pofta de sex. Trecerea anilor face ca lubrifierea naturala si erectia sa devina problematice chiar si pentru cuplurile care inca se iubesc. Medicii spun ca aceste schimbari sunt firesti. Sexul la varsta a treia este vazut, cel mai adesea, ca un mic rasfat si chiar o recompensa: copiii sunt suficient de mari incat sa-si poarte singuri de grija, situatia financiara s-a stabilizat, iar partenerii au acumulat suficienta experienta. In realitate, pe masura ce imbatranim, corpul nu mai raspunde la fel in fata stimulilor sexuali. Femeile se "aprind" mai greu, isi pierd lubrifierea naturala, iar barbatii au dificultati in a mentine erectia, iar unii chiar ajung la impotenta, scrie EVZ.ro

Daca plangi faci bine inimii! Afla de ce e bine sa dai frau liber lacrimilor. Iti dau lacrimile, uneori, de furie, de durere sau, din contra, de bucurie? Lasa-le sa curga. Dr. Cristina Balanescu spune ca, pe langa faptul ca ne elibereaza de tensiunea psihica, plansul curata organismul de toxine si il apara de boli. De ce ne simtim usurati sufleteste dupa o repriza zdravana de plans? Pentru ca stresul intens si durerea intensifica activitatea tuturor organelor, inclusiv cea a glandelor lacrimare, care acumuleaza brusc mult lichid, apoi il expulzeaza; aceasta descarcare transmite creierului semnalul "Calmeazate, slabeste tensiunea emotionala!". Iar creierul elibereaza endorfine - hormonii bunei-dispozitii. Dar plansul face mai mult decat sa "panseze" ranile sufletesti: el ajuta intregul organism sa-si mentina sanatatea, anunta Libertatea.

Contraceptivul masculin, tot mai aproape de realitate. In curand si barbatii vor putea folosi pilula contraceptiva. Niste americani au descoperit o substanta care opreste temporar productia de sperma. Se pare ca medicamentul nu este hormonal, nu afecteaza libidoul si nici nu are alte efecte adverse. Efectul lui este reversibil. Pilula se va lua o data pe zi sau o data pe saptamana. Cercetatorii se lupta de mult timp sa descopere un contraceptiv masculin cu efect reversibil, considerand ca lipsa unui asemenea produs contribuie la numarul mare de sarcini nedorite, in special in randul adolescentilor, scrie Unica.ro

Ce efecte binefacatoare are porumbul? Despre preparatele naturiste din porumb se stie ca au o multime de calitati terapeutice. Dar nici porumbul fiert, copt sau sub forma de popcorn nu este mai prejos, el pierzand o mica parte din substantele importante dupa tratarea termica. Studiile au demonstrat ca porumbul fiert pastreaza peste 63% din vitaminele si aminoacizii pe care ii contine. Ba mai mult, principiile sale active cele mai importante chiar isi sporesc efectul benefic in urma prelucrarii termice. Ca urmare, porumbul fiert, copt sau sub forma de popcorn - este un remediu la fel de bun ca si preparatele naturiste bazate pe porumb crud, scrie Adevarul.