Topul E-urilor din ceaiurile imbuteliate. Cat trebuie sa consumi ca sa treci de la aliment, la medicament si pana la otrava. Bauturile racoritoare de tip Ice Tea de pe piata romaneasca contin intre doua si sapte E-uri. Asa arata cel mai recent studiu efectuat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor, in care au fost analizate etichetele a 14 produse de acest gen. Specialistii atrag atentia ca, daca sunt consumate in cantitati foarte mari, ceaiurile din comert sunt "otrava pentru organism". Concret, 28,57% din bauturile racoritoare tip ceai au in continut un numar de doua E-uri, 35,71% au in continut 3 E-uri, iar 21,42% au in continut 7 E-uri. In schimb, din punct de vedere al continutului de zahar si indulcitori, 35% din produsele analizate au in continut atat zahar cat si indulcitori, iar 28,57% au in continut doar zahar, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Creierul "se opreste" de la prea mult stres! Rezultate ingrijjoratoare ale ultimelor cercetari in domeniu. Viata in tensiune si munca pana la epuizare sunt printre cauzele principale ale accidentelor vasculare. Romanii sunt pe locul trei in Europa la incidenta si mortalitatea provocata de aceasta boala. Considerat "molima" secolului, stresul este responsabil de explozia de boli moderne din ultimele decenii, de la cele cardiovasculare la depresii si alte suferinte ale creierului. Faptul ca stresul ne "mananca" neuronii a fost dovedit si de studiile prezentate in cadrul Congresului Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii (SSNN), desfasurat la Praga, in perioada 29 octombrie- 3 noiembrie 2013, scrie EVZ.

Cum faci diferenta intre gripa si raceala. Desi la prima vedere, racealasi gripa au manifestari comune, fiecare are particularitati ce le diferentiaza una de cealalta. Astfel, inca de la debut, organismul ofera semnale distincte ce ajuta la deosebirea acestor doua tipuri de viroze respiratorii, iar pacientul poate lua din timp masurile corecte de combatere si diminuare a simptomelor. Principalul mod de diferentiere a racelii si gripei consta in faptul ca cea dintai afecteaza pe o durata mai scurta si intr- un mod mai putin agresiv organismul decat gripa, care are o durata de manifestare lunga si poate prezenta episoade severe de afectare a organismului. Astfel, corpul este supus unui efort sustinut de a lupta impotriva gripei, iar imunitatea poate fi pusa in pericol, scrie doctorulzilei.ro.

Alimente permise si interzise in ulcer. Tot mai des intalnit, ulcerul gastric este favorizat de alimentatia inadecvata si de stresul cotidian. Pe langa tratamentul medicamentos, dieta face parte din tratament. Ce alimente sa alegi si pe care sa le eviti? Durerile de stomac localizate in partea de sus a abdomenului si senzatia de arsura sunt cateva dintre semnalele care anunta prezenta ulcerului. Neplacerile apar, de regula, inaintea mesei sau imediat dupa ce ai mancat. Desi majoritatea cazurilor de ulcer gastric (la nivelul mucoasei gastrice) si duodenal (la nivelul segmentului initial al intestinului subtire) apar ca urmare a contaminarii cu bacteria Helicobacter pylori, boala poate aparea si din cauza altor factori, scrie Click.

E bine sau nu sa mananci alimente cu vitamine adaugate? Industria alimentara apeleaza, in ultimii ani, la un nou truc, pentru a atrage consumatorii interesati de un stil de viata sanatos: isi fortifica produsele prin adaos de vitamine, minerale si de antioxidanti. Dar aceasta practica este indoielnica, mai ales in cazul biscuitilor, cerealelor si sucurilor, spun specialistii. Daca un produs are inscrise pe eticheta, pe lista ingredientelor, anumite vitamine si minerale inseamna ca respectivele substante au fost adaugate de catre producatori, pentru a le conferi o valoare nutritiva mai mare. Unele dintre ele sunt adaugate chiar sub forma de E-uri. In cazul unor produse, cum este faina alba, se adauga, de exemplu, fier, pentru ca acesta este un element nutritional pierdut in timpul procesului de rafinare, scrie Adevarul.

Mituri despre diete. Inainte de a urma orice cura de slabire trebuie sa stiti ca exista multe mituri despre diete. Iata cateva dinte ele: Dietele rapide va ajuta sa slabiti. Intr-adevar ajuta la eliminarea grasimilor, dar slabesc musculatura si tesuturile. Sunt recomndate exercitiile fizice ori de cate ori se tine o dieta. Daca beti multa apa, nu veti manca mult. Se poate face asta, dar senzatia de satietate nu este de durata. Slabiti daca renuntati la dulciuri. Se poate satisface nevoia de dulce o data pe zi sau pe saptamana, dar trebuie sa alegeti un desert mic. Proteinele sunt bune, iar carbohidratii sunt rai. Nu toate proteinele sunt bune, si nu toti carbohidratii sunt rai. Trebuie sa fie combinate intr-un mod sanatos, scrie Romania libera.

Ciocolata neagra te scapa de parul alb. Cele mai multe femei se intristeaza cand descopera primele fire de par alb. Ca sa te asiguri ca parul alb va reprezenta o problema abia peste multi ani, oamenii de stiinta recomanda consumul de ciocolata, in special neagra. Un stil de viata nesanatos si o alimentatie proasta pot fi principalii factori care-ti distrug podoaba capilara. Primul semn pentru un par subtire si moale este lipsa fierului din organism. Asadar, consuma carne rosie si linte. De asemenea, daca observi ca incepi sa incaruntesti, rasfata-te cu ciocolata neagra. Contine melanina, pigmentul care formeaza culoarea parului si a pielii, scrie Click.

Studiu: Lumina stimuleaza creierul, chiar si in cazul orbilor. Un grup de cercetatori de la Universitatea din Montreal si de la Brigham and Women's Hospital din Boston au concluzionat ca lumina mentine creierul in stare de veghe si ii imbunatateste functiile cognitive, chiar si in cazul persoanelor fara vedere. Potrivit unui studiu publicat in Journal of Cognitive Neuroscience, creierul ar ramane in starea de ebulitie la contactul cu un semnal luminos, iar lLumina agita celulele cerebrale chiar si in cazul orbilor. "Am fost uimiti sa descoperim ca, in cazul a trei pacienti orbi, creierul continua sa raspunda puternic la lumina", in conditiile in care acestia nu erau constienti de existenta luminii, a explicat Steven Lockley, unul dintre autorii studiului, scrie EVZ.