Ce sa mananci dimineata ca sa te trezesti mai repede. Nu trebuie sa sari niciodata peste micul-dejun, iar daca stii ce sa alegi, vei avea energie pentru intreaga zi. Vezi care sunt alegerile alimentare care te ajuta sa te trezesti mai repede. Migdalele sunt o sursa importanta de grasimi sanatoase si proteine, care echilibreaza nivelul de zahar din sange si iti dau senzatie de satietate mai mult timp. O mana de migdale consumata in fiecare dimineata reduce riscul de boli cardiovasculare si te ajuta sa te trezesti mai usor. Quinoa este bogata in carbohidrati complecsi si proteine, iar cand o consumi la prima ora, ai energie pentru toata ziua. Pune la fiert quinoa, stafide, migdale si scortisoara si te vei bucura de un mic dejun satios si sanatos, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Iata care sunt semnele care iti spun ca ai probleme cu inima! Bolile de inima reprezinta cauza de deces numarul unu in lume. Astfel, printre cele mai frecvente boli cardiovasculare se numara hipertensiunea, cardiomiopatia ischemica, tulburarile de ritm si deficientele valvelor. Asociate, toate aceste afectiuni conduc la infarct sau insuficienta cardiaca. Inima se ,,imbolnaveste'' atunci cand arterele se infunda (ateroscleroza), cand nu mai poate pompa suficient sange (cardiomiopatie ischemica) sau cand bate neregulat (aritmie). In general, bolile cardiovasculare sunt mai frecvente la barbati decat la femei, insa riscul cardiac este prezent si la persoanele cu istoric familial. Pentru a preveni bolile de inima, este important sa tinem sub control factorii de risc precum colesterolul crescut, obezitatea, diabetul si fumatul. Iata, asadar, o lista cu cele mai frecvente boli cardiovasculare, anuntaClick.

Cea mai revolutionara metoda de slabit. Bea asta inainte de fiecare masa si dai jos 10 kilograme. Argila este minunata pentru organism pentru ca in timp ce te ajuta sa slabesti, elimina si toxinele din corp. Mai mult, vindeca sau amelioreaza anumite boli si este un adevarat rasfat pentru fata ta. Dieta cu argila poate da rezultate uimitoare daca ai un regim alimentar sanatos, care sa se bazeze pe alimente proaspete, cum ar fi legume,fructe, zarzavaturi, carne slaba. Trebuie sa eviti pe cat posibil alcoolul, bauturile acidulate, grasimile si prajelile, cel putin pe durata celor 20 de zile in care tii dieta. Procedura de preparare a argilei este simpla.Adauga o lingurita cu argila intr-un pahar cu apa plata de 150 de mililitri. Lasa amestecul sa stea peste noapte, apoi bea-l cu o jumatate de ora inainte fiecarei mese. In primele 7 zile bea numai apa din pahar, fara argila, apoi in urmatoarele amesteca argila si bea tot continutul. In cele 20 de zile trebuie sa iei intre 1 si 3 doze pe zi. Daca esti in ultimele luni de sarcina, daca suferi de tranzit intestinal lent sau de constipatie acuta, nu incerca aceasta cura. In cazul in care te constipi in timpul dietei, poti sa remediezi situatia cu cateva laxative naturale, cum ar fi ceaiul de crusin sau uleiul de ricin, informeazaDoctorulZilei.ro.

Ce sa nu mai faci niciodata daca ai dureri de spate. Durerea de spate poate aparea oricand si iti poate afecta activitatile zilnice. Vezi ce nu ai voie sa faci, cand suferi de durere de spate cronica. Odata ce incepi sa ai dureri de spate, nu prea ai la ce tratamente sa apelezi, pentru a scapa de ele. Sunt, insa, unele lucruri pe care nu mai ai voie sa le faci, pentru a calma disconfortul. Daca ai dureri de spate, atunci trebuie sa fii foarte atenta atunci cand stai la birou. Este important sa stai mereu dreapta, pentru ca orice abatere pune presiune pe articulatii, muschi si discurile vertebrale si provoaca durere. Nu trebuie sa renunti la sport daca te doare spatele. Cauta exercitii mai usoare si fa-le cu incredere, pentru ca iti relaxeaza muschii, cresc circulatia la articulatii si vertebre si iti dau o stare de bine. Trebuie sa stii ca statul in pat sau pe canapea iti creste durerea de spate, pentru ca te face sa stai intr-o pozitie incorecta, scrieUnica.ro.

Ce sa nu mananci cand ai colesterolul crescut. Pe langa stilul de viata sedentar, fumatul si stresul, unele alimente pot duce la cresterea nivelului de colesterol "rau". Descopera in randurile de mai jos care sunt alimentele pe care trebuie sa le eviti daca ai probleme cu colesterolul! Un ciocanel de pui prajit contine mai mult colesterol decat un hamburger sau o portie de inghetata, deci evita aceste bombe de colesterol. Desi carnea de pui este considerata ca fiind una dintre tipurile de carne foarte slabe, cand vine vorba de snitel de pui sau ciocanele prajite, lucrurile se schimba la polul opus. Ficatul de vita contine 330 mg de colesterol, ceea ce inseamna mai mult decat doza zilnica recomandata, care este de 300 de mg. Iar daca ai colesterolul mare oricum, ar trebui sa eviti ficatul, mai ales cel de vita. Toate gustarile care se iau de obicei intre mese si sunt compuse din covrigei, chipsuri sau alte asemenea, contin mult colesterol, aditivi periculosi si dau dependenta. Asa ca ai un motiv in plus pentru a renunta la ele, colesterol mare, anuntaClick.