Specialistii spun ca numeroase alimente care sunt caracterizate ca fiind afrodiziace actioneaza mai degraba la nivel psihologic decat la nivel fiziologic. Insa exista anumite alimente care se pare ca au efect. Printre aceste alimente sunt avocadoul si caviarul.

Se pare ca textura catifelata a fructului si aroma sarata a caviarului trezesc in organismul uman exact sentimentele ideale pentru o partida de sex. In aceeasi categorie au fost inclusi fragii, dar si fructele tropicale.

Insa, totul se reduce la nutritie. Nutritionistii recomanda alimentele bogate in zinc, precum carnea rosie, nucile si anumite cereale. Zincul este un element care ofera corpului capacitatea de a simti gustul si mirosul. De asemenea, si alimentele bogate in vitamina E si vitamina B au un oarecare efect de crestere a libidoului. Nu in ultimul rand, mirodeniile sunt cele mai cunoscute afrodiziace.

Fie ca e vorba de coriandru, chilli (ardei rosu), usturoi sau nucsoara, toate duc la aparitia unor senzatii asemanatoare. Singura conditie este ca ele sa fie bine gatite si incluse in felul de mancare servit.

Gandul