Top cinci minerale esentiale organismului. Specialistii in nutritie spun ca mineralele joaca un rol esential pentru buna functionare a organismului. Astfel, calciul are un rol foarte important in formarea oaselor si a dintilor. "Acest mineral regleaza transportul fierului, este esential pentru contractia si relaxarea musculara, inclusiv a inimii, este important pentru coagularea sangelui si ajuta la mentinerea tensiunii arteriale", spune medicul nutritionist Mihaela Bilic, potrivit Gandul.

Nitroglicerina, folosita in cancerul de prostata. Oamenii de stiinta britanici de la Universitatea Queen’s din Belfast au descoperit un tratament inovator in cazul cancerului de prostata. Este vorba despre o substanta chimica folosita in trecut pe post de explozibil mortal. Ei au creat un plasture care contine in cantitate foarte mica nitroglicerina si care, aplicat pe piele, opreste dezvoltarea tumorilor prostatice, scrie Adevarul.

Cum calmezi crizele de isterie pe care le fac copiii. Tipete, lacrimi de crocodil, tavalit pe jos - sunt doar cateva dintre gesturile pe care orice copil le face cel putin o data in viata atunci cand nu ii convine ceva sau cand isi doreste o jucarie. Specialistii in psihologie spun ca aceste crize de isterie sunt des intalnite la cei cu varsta cuprinsa intre unu si trei ani, perioada la care acestia descopera lumea inconjuratoare. "Copilul are astfel de iesiri atunci cand are o stare de frustrare sau de excitatie la vederea atator produse. Acelasi lucru se intampla si in prezenta celorlalti tovarasi de joaca, mai ales cand acestia se joaca cu diferite obiecte. Conflictul apare atunci cand copilul nu poate intelege de ce persoanele din jur au iesit cu jucarii si el nu", spune psihologul Anca Munteanu, potrivit Gandul.

Iubirea mentine echilibrul organismului. Dragostea este un bun remediu impotriva stresului si poate intarzia imbatranirea. Iubirea actioneaza benefic atat pe plan fizic, cat si pe plan psihic. Ea imbunatateste circulatia sanguina si influenteaza activitatea sistemului endocrin. Dragostea stimuleaza secretia de serotonina si de dopamina, hormoni neurotransmitatori care asigura adaptarea organismului la mediul exterior si care ajuta la mentinerea starii generale de bine, scrie Adevarul.

Mass-media genereaza disfunctii nutritionale. Mai multi medici psihiatri de la Royal College din Londra fac apel la mass-media sa opreasca promovarea siluetelor filiforme si prezentarea lor intr-o lumina pozitiva. Genul acesta de reprezentari ale imaginii corporale nu fac decat sa contribuie la dereglarea comportamentului alimentar. In plus, medicii ii acuza pe editorii de moda ca pentru realizarea pictorialelor folosesc doar modele subponderale, iar imaginile finale sunt retusate - totul pentru un fizic perfect, scrie EvZ.

Cat mai costa o nastere. Va pregatiti sa deveniti parinti? In acest caz trebuie sa stiti ca o nastere la un spital privat ajunge sa va scoata din buzunare pana la 13.000 lei. Ginecologul, moasa, anestezistul si asistentele, toate au un pret. In spitalele de stat nasterile sunt, teoretic, gratuite, insa in realitate tot necesita mici "atentii". In schimb, o nastere la un spital privat poate costa intre 6.500 lei pana la 13.000 lei, scrie Romania libera.