Directia Nationala de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism sustine, intr-un comunicat, ca "Contrar celor afirmate in presa, la nivelul DIICOT nu a fost inregistrata nicio plangere in legatura cu o posibila activitate infractionala a S.C. Hexi Pharma Co. SRL, obiectul plangerii inregistrate la DIICOT si restituite petitionarei, fiind cu totul diferit".

Foto:

Jurnalistul Catalin Tolontan a scris, miercuri, pe blogul sau, tolo.ro, in cadrul amplei anchete jurnalistice privind dezinfectantii din spitale, ca un dosar care il vizeaza pe Dan Condrea, patronul firmei Hexi Pharma, ar sta neatins din martie 2016 la DIICOT

In aceeasi zi, procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat ca procurorii DIICOT nu au facut verificari in legatura cu o plangere depusa impotriva patronului firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, deoarece acea plangere nu indeplinea elementele obligatorii prevazute de Codul de procedura penala si din acest motiv a fost restituita petitionarului.

Comunicatul de vineri al DIICOT:

Cu privire la aparitia in spatiul public a unor informatii referitoare la activitatea DIICOT legata de primirea/restituirea unor plangeri formulate impotriva numitului Condrea Dan Alexandru, dorim sa aducem urmatoarele clarificari:

- DIICOT isi desfasoara activitatea exclusiv in conformitate cu normele legale active, in limitele de competenta, indiferent de numele persoanei care formuleaza plangerea sau de cea impotriva careia este formulata. Pentru a indeparta confuzia creata, voit sau nu, extragem din continutul Codului de procedura penala:

- art. 289 alin. 2 din codul de procedura penala prevede: "plangerea trebuie sa cuprinda: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea si domiciliul petitionarului ori, pentru persoane juridice, denumirea, sediul, codul unic de inregistrare, codul de identificare fiscala, numarul de inmatriculare in registrul comertului sau de inscriere in registrul persoanelor juridice si contul bancar, indicarea reprezentantului legal ori conventional, descrierea faptei care formeaza obiectul plangerii, precum si indicarea faptuitorului si a mijloacelor de proba, daca sunt cunoscute".

- art. 294 alin. 2, din codul de procedura penala "in situatia in care plangerea sau denuntul nu indeplineste conditiile de forma prevazute de lege ori descrierea faptei este incompleta ori neclara, se restituie pe cale administrativa petitionarului, cu indicarea elementelor care lipsesc".

- contrar celor afirmate in presa, la nivelul DIICOT nu a fost inregistrata nicio plangere in legatura cu o posibila activitate infractionala a S.C. HEXI PHARMA CO. SRL, obiectul plangerii inregistrate la DIICOT si restituite petitionarei, fiind cu totul diferit.