Cea mai varstnica argeseanca a implinit 102 ani duminica si a fost sarbatorita de familie cu sampanie, tort si cantece, batrana spunand ca secretul longevitatii este munca in aer liber, mancarea ecologica si "un paharel de tuica", potrivit Mediafax.

Femeia este din comuna argeseana Caldararu, unde de altfel s-a si nascut in 1911.

"Sunt din satul Burdea, comuna Caldararu, judetul Arges. M-am nascut la 13 ianuarie 1911 in aceesta localitate din sudul Argesului. Am doua fete, de 79 si 81 de ani, cinci nepoti, 11 stranepoti si cinci stra-stranepoti de care sunt foarte mandra. Secretul longevitatii este munca in aer liber, mancarea ecologica din gradina si ...un paharel de tuica", a declarat mamaia Ioana, asa cum o umesc cei ai casei.

Femeia mai spune ca de 40 de ani se tot pregateste de inmormantare, de cand a inceput sa o lase puterile, insa a ajuns la varsta de 102 ani.

"Prin 1970 am crezut ca imi vine sfarsitul si mi-am cumparat toate cele trebuincioase, de la lumanari la sicriu, de la prosoape la loc de veci. Pana si banutii care se arunca la intersectii i-am schimbat de cateva ori pentru ca nu au mai fost valabili. In aceasta saptamana am cumparat alte batiste, deoarece ultimele achizitionate s-au demodat, iar cat priveste inmormantarea nu vreau sa ii las pe urmasi sa cheltuie. Iar azi mi-au facut petrecere cu sampanie, tort, cantece si mi-au cantat", a mai povestit mamaia Ioana.