Cine rezolva ''problema reginelor'' pe computer poate castiga un milion de dolari. Este o mutare relativ simpla in sah. Cercetatorii de la Universitatea St. Andrews au ajuns la concluzia ca orice programator care poate rezolva faimoasa problema de sah numita "problema reginelor" (problema damelor) poate schimba in intregime industria IT-ului si se poate alege si cu un premiu de un milion de dolari din partea "Clay Mathematics Institute" din Statele Unite. Problema reginelor este una relativ simpla: trebuie sa plasezi opt regine pe o tabla de sah astfel incat niciuna nu o poate ataca pe alta. Altfel spus, nicio regina nu imparte acelasi rand, coloana sau diagonala cu alta. Orice persoana, cu putina rabdare, poate rezolva aceasta problema, dar computerele nu pot face acelasi lucru cu aceeasi usurinta. Computerele trec prin toate optiunile posibile si cu cat ai mai multe optiuni, cu atat ia mai mult acestora de a gasi solutia. "Daca poti crea un program care sa rezolve aceasta problema foarte rapid, o poti adapta pentru a rezolva multe dintre problemele importante care ne afecteaza viata de zi cu zi999, precizeaza profesorul Ian Gent, autorul principal al acestui studiu, potrivit descopera.ro.

Faze TariFoto: Colaj foto

Jumatate de zi este om, cealalta jumatate e caine. Mare e gradina lui Dumnezeu!Dar britanica Jess (21 de ani), care este studenta la o universitate din Luxemburg, a sarit cu siguranta gardul. Tanara alintata de prieteni Rainy Chaos petrece de 10 ani jumatate de zi imbracata in caine. La 11 ani, Jess le-a spus parintilor ei ca are o inima de catel. In ciuda repetatelor vizite la psiholog, britanica nu a putut fi convinsa de contrariu. Intr-o zi a descoperit intr-un magazin cu jucarii o costumatie de catelus, inspirata din desenele animate. Si-a cumparat-o. De atunci si pana in prezent a schimbat sute de costume, insa, sustine ea, merita fiecare banut pentru ca numai deghizata in animal "se simte libera". Costumul pe care il poarta cel putin opt ore pe zi, adica dupa ce iese de la cursuri, a costat 917 lire sterline. Cand merge la cina cu baietii, sau prin cluburi cu prietenii, Jess se imbraca in catelus si latra pe un ton pitigaiat. "Lumea ma considera o ciudata si bine face. Sunt diferita de multa lume si sunt convinsa ca intr-o buna zi voi intalni baiatul care ma va accepta asa cum sunt", a declarat ea, conform Click.

A fost inventat robotul care detecteaza picioarle urat mirositoare. Japonezii au inventat robotul care detecteaza picioarle urat mirositoare. Desi poate parea o inventie destul de inutila, pentru cultura japoneza, unde oamenii se descalta atunci cand intra in orice incapere este foarte folositor. Hana-chan numit dupa un joc de cuvinte intre termenul "nas" si "fetita" este un mic caine/robot care latra daca va detecta picioare care miros moderat si va scoate sunete chinuite daca mirosul este prea puternic.Cainele de 15 centimetri este echipat cu un senzor de detectare a mirosului are si un pulverizator cu parfum si odorizant cu ajutorul caruia improspateaza mirosul picioarelor. Producatorii Next Technology spun ca au creat robotul ca raspuns la solicitarea unui om care dorea sa stie daca are o problema cu mirosul picioarelor si sa o rezolve daca exista. "El ne-a spus ca fiica lui i-a spus ca picioarele sale erau urat mirositoare. Totusi eu nu dorea sa stie cat de urat miroseau pentru ca se gandea ca s-ar fi simtit umilit. De aceea am dezvoltat acest robot dragut", a spus Kimika Tsuji, o angajata a companiei. Tsuji a spus ca mirosurile devin din ce in ce mai mult o problema in Japonia. Next Technology intentioneaza sa inceapa sa vanda cainele robot la inceputul anului viitor, cu un pret de 9.280 dolari, anunta Libertatea.

Dornic sa atinga perfectiunea, a ramas cu o problema uriasa in urma unei rinoplastii. Un croat dornic sa atinga perfectiunea din punct de vedere fizic a dezvaluit cum a avut de suferit din cauza operatiilor estetice. Neven Ciganovic, in varsta de 45 de ani, a povestit intr-un documentar pentru British Channel 4 cum a ramas cu priapism in urma unei rinoplastii. "Eram in Iran. Mi s-a facut anestezie si corpul meu a reactionat rau", a povestit Neven. Priapismul este o disfunctie erectila ce consta dintr-o erectie prelungita, persistenta, de obicei dureroasa, ce dureaza mai mult de 4 ore si apare fara stimulare sexuala. In cazul in care afectiunea nu este tratata prompt, poate aparea fibroza locala si disfunctie erectila permanenta. Din fericire, in urma unei alte operatii, in Belgrad, Neven a scapat de dureri, dar nu-si va reveni la normal decat peste cateva luni, scrie Stirile ProTV.

Poza cu mainile unui olimpic la canotaj a devenit virala. Alex Gregory, dublu campion la canotaj, a publicat o poza cu mainile sale dupa ce a vaslit mult timp in Oceanul Arctic.Canotorul din Marea Britanie, in varsta de 33 de ani, se afla intr-o expeditie caritabila la Polul Nord. Saptamana trecuta el a publicat fotografia cu mainile sale dupa ce a folosit mult timp manusi ude. Exista insa o explicatie stiintifica pentru acest lucru. In 2011, cercetatorii au descoperit ca ridurile care apar pe maini de la apa se formeaza totusi cu un scop: pentru a ne oferi o aderenta mai buna in conditii de umezeala, anunta Digi 24.