O femeie a fost retinuta in aeroport pentru ca nimeni nu credea ca are varsta din pasaport. Intarzierile de la controlul vamal din aeroport sunt in general iritante pentru oricine. O femeie din Ucraina insa a fost retinuta o perioada mai indelungata pentru ca politistii de frontiera nu credeau ca datele din pasaport sunt reale. Natalia Dzenkiv este o cantareata ucraineanca in varsta de 41 de ani, care cu siguranta pare mai tanara decat este. Majoritatea celor care o cunosc sunt de parere ca arata ca o tanara de 25 de ani. Asa s-a intamplat si cand facea o calatorie cu avionul, noteaza indy100.com. Femeia a fost retinuta de politistii de frontiera deoarece nimeni nu credea ca datele din pasaport sunt reale, mai exact data nasterii, conform Digi24.

faze tariFoto: Colaj foto

Un oras misterios, vechi de peste 2000 de ani, a fost descoperit cu o drona. Un oras misterios despre care se banuieste ca ar fi fost construit in timpul lui Alexandru cel Mare a fost descoperit de arheologii britanici. Conform New York Post, orasul Qalatga Darband, aflat in nordul Irakului, a fost pierdut timp de mai bine de 2000 de ani, pana cand cercetatorii au dat din intamplare peste el, cu ajutorul unei drone. Arheologii de la British Museum au fost primii care au intrat in alerta despre potentialul acestei zone, dupa ce au studiat fotografii declasificate realizate de sateliti spion al armatei SUA - imagini care au fost capturate in scop militar in anii 60. Apoi, echipa de oameni de stiinta a confirmat locatia orasului ingropat prin intermediul unei drone care era dotata cu o camera performanta, informeaza StirileProTV.

Pestii au personalitate, la fel ca oamenii, chiar daca nu-i ajuta prea mult. Potrivit unui studiu, fiecare peste are un raspuns unic la stres, ceea ce denota ca au o personalitate mai mult sau mai putin conturata. Cercetarea a fost publicata in Functional Ecology. Oameni de stiinta au aflat ca pestii nu sunt ceea ce par. Acestia au initiat un experiment si au pus mai multi pesti intr-un acvariu, fiecare dintre ei avand un raspuns unic la stresul pe care l-au suferit la fiecare trei zile. "Unii dintre ei merg direct in adapost", a spus Tom Houslay, un biolog evolutiv si principalul autor al studiului. "Unii incearca sa se miste si spera ca nu vor fi vazuti. Unii se grabesc sa se bata si doar inoata in sus si in jos incercand sa scape". Acest lucru nu este observat de toti cei care au acasa un acvariu cu pesti, dar echipa lui Housley a mers mai departe cu cercetarea. Acestia au injectat polimeri codati in culori sub campurile guppylor (o specie de pesti care nu necesita bazine foarte mari si nu este pretentioasa in ceea ce priveste calitatea apei), alesi aleatoriu dintr-o populatie care a crescut la univeristate, spune playtech.

Suma fabuloasa pentru care s-a vandut cea mai mare piatra pretioasa, gasita in ultimul secol. Producatorul de diamante Lucara Diamond Corp a anuntat ca a vandut diamantul Lesedi La Rona, de 1.109 carate, pentru 53 de milioane de dolari sau 47,7 dolari pe carat, companiei producatoare de bijuterii Graff Diamonds, potrivit Bloomberg. Desi piatra pretioasa Lesedi La Rona este semnificativ mai mare decat piatra Constellation, de 813 carate, gasita de Lucara in aceeasi perioada, Constellation s-a vandut pentru suma record de 63 de milioane de dolari sau de 77,500 dolari pe carat, informeaza Mediafax. Lesedi La Rona este mai dificil de taiat, iar culoarea nu este la fel de buna precum cea a pietrei Constellation, ceea ce inseamna ca nu va aduce atat de mult profit dupa ce va fi slefuita, noteaza Bloomberg, potrivit descopera.ro.

Oamenii care termina frazele altora au contribuit la o descoperire importanta. Neurologii cred ca si-au dat seama ce face creierul nostru cand terminam propozitia cuiva si arata cum memoria si limbajul interactioneaza. Pe baza masuratorilor activitatii creierului, o echipa din America a gasit dovezi ca hipocampul, zona creierului responsabila pentru memorie, este de vina cand incercam sa finalizam propozitiile altor persoane. Acest lucru sugereaza ca mintile noastre incearca automat sa completeze propozitiile pe baza amintirilor, o constatare care uneste memoria si limba pentru prima data. "In ciuda faptului ca zona hipocampala a partii mediane a lobului temporal este bine cunoscuta ca fiind legata de memoria spatiala si verbala la om, cele doua campuri sunt ca niste vase care navigheaza in ceata, fara sa stie una de prezenta celeilalte", spune Robert Knight, de la Universitatea din California, potrivit Science Alert. O modalitate mai simpla de a intelege asta este sa te gandesti la smartphone-ul tau. Cand trimiteti pentru prima data un mesaj cu un cuvant ciudat, telefonul incearca sa il corecteze in ceva ce crede ca vrei sa transmiti, informeaza playtech.

Isi pun coarne de bivol pe spate ca sa scape de durere. Nu este nici un carnaval si nici nu este vreo boala rara! Oamenii "incornorati" de pe strazile din Jakarta se trateaza in acest fel de diferite afectiuni. Si, culmea, tratamentul este la mare cautare in Asia. Tratamentul cu ventuze are multi adepti, inclusiv in randul sportivilor si celebritatilor. Printre cei care apeleaza la ventuze pentru a imbunatati circulatia sanguina si indepartarea celulelor moarte din organism il amintim pe atletul american Michael Phelps si pe actitele Gwyneth Paltrow, Kaley Cuoco si Jennifer Aniston. Terapia este veche de 3.500 de ani, fiind intalnita inclusiv in Egiptul faraonilor. In Indonezia insa, ventuzele sunt din coarne de bivol de apa, au diferite dimensiuni si culori si se aplica in mijlocul strazii, spune Click.