​​Consumul de bere din Regatul Unit va fi restricționat din cauza lipsei de dioxid de carbon. Booker, un important angrosist britanic deținut de Tesco (TSCDY), a confirmat că va limita cantitatea de bere primită de baruri și magazine, la 10 navete de bere (300 de cutii) pe zi din fiecare marcă. Aceasta este cea mai radicala consecință de până acum a unui deficit care amenință, de asemenea, și industria alimentară din Europa, scrie CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Problema se extinde dincolo de bere: bioxidul de carbon (CO2) este de asemenea utilizat în producția de sifon și de carne, precum și în ambalajele produselor alimentare, în răcire și în depozitare. Deși ar putea părea puțin ciudat, industria îngrășămintelor este principalul factor al lipsei bioxidului de carbon.

Bioxidul de carbon, care determină berea sau sucul să fie "acidulate", este un produs secundar al amoniacului, produs pentru utilizarea în industria îngrășămintelor. Mai multe fabrici de amoniac majore din Europa au fost închise pentru întreținere, ducând la un deficit de bioxid de carbon.

Problema este mai acută în Regatul Unit, unde o singură fabrică de amoniac mai funcționează încă în parametri normali. Grupurile industriei alimentare și a băuturilor se așteaptă ca deficitul să mai dureze cel puțin câteva săptămâni.