O femeie declarată moartă, găsită în viaţă la o morgă. O femeie din Africa de Sud care fusese declarată moartă în urma unui accident rutier ce a avut loc duminică a fost găsită în viaţă la morga unui spital din oraşul Carletonville, fiind apoi spitalizată. Medicii de pe ambulanţă au spus că femeia nu prezenta niciun semn vital, a anunţat site-ul cotidianului sud-african Times Live. Însă când o persoană care lucra la morgă s-a întors să verifice trupurile a observat că aceasta respira, potrivitDescopera.

faze tariFoto: Hotnews

Reacția emoționantă a unei maimuțe atunci când și-a revăzut familia adoptivă. Cimpanzeul pe nume Limbani a fost adus în parcul natural pe când era pui. Suferea de pneumonie şi avea nevoie de supraveghere non-stop, aşa că un cuplu a acceptat să-l ia temporar în grijă. Părinţii adoptivi l-au dus la doctor şi i-au arătat multă afecţiune, până când animalul s-a înzdrăvenit. Reacţia lui înduioşătoare arată că dragostea pentru ei nu a pălit din cauza distanţei sau a trecerii timpului, potrivitStirile ProTv.

Senzorul de amprentă care verifică dacă ești viu. Cercetătorii de la Ulsan National Institute of Science and Technology, din Coreea de Sud, au descris într-o lucrare un senzor de amprentă transparent și flexibil, care poate detecta presiunea tactilă și temperatura pielii. Pentru transparență, aceștia au folosit nanofibre și nanofire care formează electrozii necesari pentru a măsura curentul electric generat de degetul tău. Spre deosebire de clasicele nanotuburi de carbon, fibrele folosite aici sunt din argint, potrivitPlaytech.

Monument ridicat în cinstea... asfaltării. Din păcate, asfaltul nu a ajuns în dreptul acestuia. Atât de mare a fost mândria autorităţilor din Vela, judeţul Dolj, că vor asfalta un drum, încât au ridicat o cruce în cinstea modernizării. Doar că, până a fost gata crucea, s-au terminat şi banii pentru lucrări. Ca un făcut, asfaltul s-a oprit la câţiva metri înaintea monumentului. Sătenii care l-au ridicat sunt supăraţi acum nu doar că nu li s-a asfaltat tot drumul, ci şi că pe cruce sunt trecuţi doar consilierii locali, potrivitDigi24.

Premieră imensă pentru astronomie: nașterea magică a unei planete. Oamenii de știință au folosit cel mai puternic telescop din lume pentru a privi în adâncurile universului, iar rezultatul este unul inedit. Cercetătorii au reușit să asiste, în premieră, la nașterea unei planete. Noua planetă poartă numele de PDS 70b şi cel mai probabil, planeta se află la peste 370 de ani lumină distanță de Pământ. Reușita i se datorează unei echipe de cercetători de la Institutul Astronomic „Max Plank”, care lucrau la proiectului European Southern Observatory, potrivitPlaytech.