Poliția din Zurich a lansat campania „Hot Dog" pentru a-i educa pe deținătorii de câini cu privire la modalitățile în care își pot proteja patrupedele în timpul valului de căldură. Aceste măsuri au fost luate deoarece pavajul se încinge considerabil de mult pe timpul căldurii, iar animalele care calcă pe el pot avea de suferit, scriebbc.com

CâineFoto: Captură Youtube

Un val de căldură s-a răspândit prin Europa, Elveția având una dintre cele mai calduroase veri de când există înregistrări oficiale. Conform purtătorului de cuvânt al poliției din Zurich, Michael Walker, 30 de grade în aer se pot resimți ca 50-55 de grade la sol, iar acest lucru poate crea discomfort patrupedelor. „Atunci când un câine merge pe asfaltul încins își poate arde picioarele, la fel cum i se paote întâmpla unui om care ar merge desculț", a precizat Michael Walker.

Poliția din Zurich îi sfătuiește pe deținătorii de câini să verifice dacă asfaltul este prea încins înainte să își scoată animalele de companie la plimbare. Această verificare s-ar realiza prin a pune dosul palmei pe asfalt pentru 5 secunde.