Descoperire unică în astronomie: exoplaneta cu atmosferă de metale grele. Savanţii au găsit pentru prima dată un gigant gazos fierbinte a cărui atmosferă este constituită din vapori de fier şi titan. Aflându-se la o distanţă de circa 650 de ani lumină de Terra, în Constelaţia Lebedei, exoplaneta Kelt-9b este un gigant gazos asemănător cu Jupiter, scrie Chemistry World. Totuşi, între cele două există o diferenţă. Temperatura medie a atmosferei lui Jupiter este de -145 de grade Celsius, în timp ce atmosfera lui Kelt-9b are mai mult de 3.700 de grade Celsius, orbitând o stea de două ori mai fierbinte ca Soarele, potrivit Descoperă.

DiverseFoto: Colaj foto

De ce s-a căsătorit Hitler înainte de a se sinucide. Un valet dezvăluie cele mai ASCUNSE secrete ale Fuhrerului. Chiar dacă Hitler s-a căsătorit de abia în ultima clipă a vieţii lui, cu Eva Braun, înainte de sinuciderea în masă din buncăr (29-30 aprilie 1945), liderul nazist a avut relaţii sentimentale cu multe femei şi nu şi-a ascuns dorinţele sexuale, dezvăluie valetul, potrivit Daily Star. Krause afirmă că dictatorul nazist invita artiste tinere la domiciliul său, în primii ani ai regimului nazist.Dar Krause explică pe de altă parte că Hitler nu s-a căsătorit timpuriu dintr-un singur motiv: credea că nu îi va putea oferi viitoarei soţii o viaţă de familie potrivită, potrivit Gândul.

Resturile unei uriaşe creaturi marine, găsite pe o plajă din Rusia. Nimeni nu ştie ce este. Locuitorii peninsulei Kamciatka din Extremul Orient al Rusiei au descoperit recent pe litoralul Mării Bering resturile unei misterioase creaturi uriaşe. Creatura, cu diametrul de peste 6 metri şi un miros respingător, i-a uluit pe localnici, care spun că nu ştiu ce este. Este acoperită cu păr, ale o culoare alb-murdar şi o coadă – sau un tentacul – lung, dar nu se pot distinge ochi şi nici măcar un cap, potrivit stirileprotv.ro.

Un iPad care a explodat a dus la închiderea unui magazin Apple. Una dintre locațile cele mai impozante de retail din portofoliul Apple a fost evacuată pe parcursul weekendului din cauza unei explozii. Evenimentul s-a petrecut în Apple Store-ul din Amsterdam unde bateria unui iPad a explodat și a degajat substanțe cu potențial toxic în interiorul magazinului. Din câte se pare, cauza exploziei a fost o baterie de iPad perforată, potrivit Playtech.

Un ”gigant” al oceanelor a fost observat cu ajutorul sateliţilor. Silueta unui rechin uriaş a fost observată de cercetători. Aceştia au putut observa creatura în timp ce analizau migraţiile sale misterioase. Fiind considerat al doilea cel mai mare peşte din lume cu o lungime de peste 10 metri, rechinul pelerin (Cetorhinus maximus) este vânat pentru aripioarele sale masive. Fox News scrie că populaţia de rechini pelerini a scăzut în timpul secolului XX, iar specia nu şi-a revenit până în prezent din cauza nivelului scăzut de reproducere, citează Descoperă.

Un adolescent ar fi fost lovit intenționat de mașina poliției. Motivul este uluitor. Poliţia din Sacramento, California, a dat publicităţii imagini cu un incident de acum o lună, care a scandalizat populaţia. Este vorba despre un adolescent oprit de poliţie pentru că nu avea faruri la bicicletă. Speriat că va lua amendă, băiatul de 16 ani a luat-o la fugă. Un alt echipaj de poliţie care se afla în zonă şi a auzit apelul prin radio, a pornit însă după el. În imagini se vede cum maşina încearcă să vireze, intră pe trotuar şi îl loveşte pe adolescent, potrivit stirileprotv.ro.