Cum îi ajută Minecraft pe elevii din România să învețe programare. Educația este o treabă serioasă, dar asta nu înseamnă că nu putem avea și puțină joacă, mai ales că s-ar putea dovedi a fi chiar benefică. Minecraft este unul dintre jocurile care pot fi folosite de către profesori și elevi pentru a face procesul de învățare mai plăcut. La primul concurs național Minecraft pentru Educație au participat 170 de elevi din toată țara, de la gimnaziu și liceu. La finalul etapei de jurizare, pe 14 decembrie, echipele câștigătoare și-au prezentat proiectele și au fost premiate, scrie Playtech.

Faze tariFoto: Colaj foto

Un grup de medici au dezvăluit că James Bond suferă de alcoolism sever. n urma unei analize minuţioase a celor 24 de filme din seria "James Bond", realizată de un grup de medici neozeelandezi, s-a fost descoperit că agentul 007 suferă de alcoolism cronic. Conform analizei, serviciile secrete britanice, MI6, ar trebui să îi ofere ajutor specializat, scrie The Telegraph. "Există dovezi puternice şi consistente că James Bond suferă de alcoolism cronic, fiind la nivelul «sever» al spectrului acestei tulburări", conform studiului realizat de cercetătorii de la Universitatea din Otago, publicat în Medical Journal of Australia. Pe tot parcursul celor 24 de filme din seria "James Bond", agentul 007 a consumat 109 băuturi, în medie, 4,5 în fiecare peliculă, scrie Descoperă.ro.

Cometa Crăciunului va trece pe lângă Pământ duminică seară. Cometa Crăciunului, de culoare verde, care orbitează planeta Jupiter și Soarele, va trece pe lângă Pământ duminică seară. De asemenea, se apropie de Terra la cea mai mică distanță înregistrată timp de secole la rând. Cometa trece pe lângă Pământ o dată la 5,4 ani, scrie The New York Times. De această data se va situa la o distanță de 7,1 milioane mile de Terra. Cu alte cuvinte, de 30 de ori mai departe decât Luna, explică NASA. Cometa are și un nume științific - 46P/Wirtanen, după omul de știință Carl Wirtanen, cel care a descoperit-o în anul 1948. Corpul ceresc are o nuanță verzuie și o mișcare neobișnuită pentru un o cometă. Asta pentru că este formată mai ales din gaz, a explicat Tony Farnham, cercetător al Universității din Maryland: „Are un nucleu solid de un kilometru în mijloc, iar gazul o înconjoară pe sute de mii de mile împrejur”, scrie Digi24.

Turiștii ar putea să viziteze epava Titanicului. O companie americană are de gând să transforme epava Titanicului într-o atracție turistică. Astfel, pentru doar 4.350 de dolari, curioșii pot „explora” pachebotul scufundat la 4 kilometri pe fundul oceanului. Compania vrea să construiască un submarin adaptat pentru activități turistice pentru a le permite cercetătorilor și al „exploratorilor”. Potrivit reprezentanților OceanGate, călătoria va dura în jur de șapte ore, scrie metro.co.uk. Compania a testat deja cu succes submersibilul pe coastele din Bahamas. Potrivit site-ului expediției, locurile și așa limitate s-au ocupat aproape în întregime, potrivit Știrile Protv.

Robotul biped de 1 milion de dolari vine la București în martie. DDacă ești pasionat de robotică atunci ar trebui să te entuziasmezi la vestea că la București o să aibă loc cel mai mare eveniment de robotică din Europa.. În perioada 20-22 martie 2019 în România va veni Talos, robotul umanoid biped de 1 milion de dolari realizat de start-up-ul european PAL Robotics. Talos va fi prezentat în cadrul Forumului European al Roboticii, cel mai mare eveniment de robotică din Europa, locul de întâlnire anual al industriei de robotică, ce va reuni peste 1 000 de cercetători, ingineri, manageri şi un număr din ce în ce mai mare de antreprenori şi oameni de afaceri de pe continent, scrie Playtech.