Conform unui studiu de amploare, opioidele nu sunt de mare ajutor pentru durerea cronică. Alături de riscul medicamentelor cu opioide cu privire la dependenţă şi supradoză, o meta-analiză arată că acestea au beneficii extrem de mici împotriva durerii cronice, comparative cu alte tipuri de analgezice conform Descopera.ro.

Faze tariFoto: Hotnews

Cum va arăta racheta lui Elon Musk care promite să te ducă pe Marte. Elon Musk a dezvăluit pe Twitter cum va arăta viitoarea navă spațială care va duce oameni pe Marte. Miliardarul a dat și câteva detalii tehnice despre navă și este, evident, încrezător că planurile sale de cercetare în domeniu vor schimba viitorul omenirii, relatează Playtech.ro.

Cronica morții anunțate a mașinilor convenționale. Viitorul electric al automobilelor este din ce în ce mai cert. Anul 2018 va rămâne în istorie drept anul în care a fost pecetluită clar soarta motoarelor termice, după mai bine de un secol de evoluție, anunță Newsweek.

Video: Inspirat de un dragon, englezul John s-a mutat în România pentru a jongla cu focul: “E mult talent aici, dar nu sunt bani”. Când l-am întrebat pe John Baj Palmer cum a început pasiunea lui pentru foc, s-a uitat în ochii mei şi a răspuns fix aşa: „Acum vreo mie de ani am văzut un spectacol cu foc minunat. Din păcate, mulţimea a speriat dragonul, dar pe mine m-a marcat într-un mod deosebit de plăcut”, scrie Libertatea.

Timp de secole, picturile rupestre au ghidat caravanele care treceau Anzii - Foto. De la începutul existenţei, oamenii au traversat distanţe mari, câteodată prin locuri greu accesibile. Deseori, lăsau în urmă mesaje, hărţi rudimentare şi desene care să marcheze traseul parcurs. Acesta este şi cazul urmelor din nordul ţării Chile din Valea Lluta, la circa 40 de kilometri de coasta vestică a Oceanului Pacific, conform Descopera.ro.