Matematicienii au descoperit o problemă pe care nimeni nu o poate rezolva. Matematicienii au descoperit o problemă pe care nu o pot rezolva. În acest caz nu este vorba de inteligenţa specialiştilor, ci de faptul că problema pur şi simplu nu are un răspuns. Problema are la bază un tip de inteligenţă artificială pe care unele computere o utilizează pentru a „învăţa” să îndeplinească anumite sarcini, scrie Descoperă.ro.

faze tariFoto: Colaj foto

„Robotul” care se poate contrazice cu tine pe orice subiect. Oameni au un mare potențial de a se contrazice pe tot soiul de subiecte, dar s-ar putea ca și roboții să aibă în viitorul apropiat. Compania IBM a dezvăluit cea mai recentă invenție – un sistem de inteligență artificială care poate să vină cu argumente lungi și persuasive în cadrul unei dezbateri, scrie Playtech.

În premieră, au fost create vase de sânge umane perfecte, în laborator. Pentru prima oara, oamenii de stiinta au reusit sa creeze in laborator vase de sange umane. Reusita ar purtea deschide drumul unor progrese considerabile in vindecarea unor boli cum este diabetul. In loc sa creeze un nou medicament util diabeticilor, oamenii de stiinta au creat in laborator niste vase de sange care nu se ingroasa, asa cum se intampla in cazul diabeticilor si nu numai, potrivit Ziare.com.

Ciufii de pădure care și-au făcut casă în centrul Iașiului. Centrul Iaşiului a devenit casă pentru aproape 20 de ciufi de pădure, o specie de bufniţe despre care se spune că aduce bunăstare acolo unde se aşază. Păsările şi-au găsit refugiu într-o salcie şi se întorc acolo în fiecare iarnă, în ciuda zgomotului din oraş. Au ajuns şi vedete în zonă, scrie Digi24.

Un Ford din anii ’30 a devenit un „monstru”. Mașinile de epocă nu mai sunt de mult inutile. Fie le poți vinde colecționarilor, fie o poți transforma într-o mașină cu o nouă personalitate. Asta au făcut niște americani dintr-un Ford legendar. Ceea ce vezi în clipul de prezentare nu este o invenție nouă, ci un Ford Model A din anii 1930, o mașină celebră la vremea ei, care a adus un strop de culoare în istoria automobilismului american interbelic, scrie Playtech.