NASA a găsit probabil încă un crater sub gheaţa Groenlandei. După o descoperire similară recentă, un cercetător de la NASA a descoperit ceea ce pare a fi un alt crater de impact îngropat în gheaţa din nord-vestul Groenlandei. Descoperirea urmează alteia anunţată în noiembrie 2018 a unui crater gigant cu un diametru de circa 30 de kilometri sub gheţarul Hiawatha, fiind primul crater de impact al unui meteorit descoperit vreodată sub calota glaciară a Pământului, scrie Descoperă.ro.

faze tariFoto: Colaj foto

Meseria de „gamer” profesionist, recunoscută oficial în China. Jocurile ca DOTA 2, League of Legends sau CS:Go nu mai sunt doar simple jocuri, ci reprezintă un stil de viață pentru unii jucători care câștigă salarii lunare, participă la competiții pe care le văd milioane de oameni. Unii nu văd acestă joacă ca pe o meserie, dar acum este recunoscută oficial în China, scrie Playtech.

Declaraţia de dragoste a unor elevi din Baia Mare pentru profesorul lor. Elevii Școlii gimnaziale nr. 14 din Baia Mare i-au făcut o surpriză uriaşă profesorului şi dirigintelui lor, de Valentines Day, care este şi ziua de naştere a cadrului didactic. Copiii au scris pe bileţele zeci de mesaje de apreciere pentru profesorul lor şi le-au lipit pe maşina acestuia, scrie Observator.

Un leopard negru extrem de rar, fotografiat pentru prima dată în 100 de ani. Biologii au reuşit să fotografieze un leopard negru african extrem de rar într-o zonă din Kenya, a anunţat cercetătorul Nick Pilfold, din cadrul San Diego Zoo, care a precizat că s-a întâmplat pentru prima dată pe acest continent în ultimii 109 ani. Echipa sa de biologi a aşteptat timp de câteva luni, cu aparatele de fotografiat pornite, în zona Laikipia din Kenya, după ce au primit informaţii că ar exista un astfel de leopard rar. Au fost răsplătiţi pentru că, într-o noapte, o femelă agilă şi-a făcut apariţia şi a putut fi fotografiată şi filmat, scrie Descoperă.ro.

O cățelușă rămasă fără pui a adoptat un opossum orfan. Dacă mai avea cineva îndoieli în legătură cu puterea iubirii de a depăşi diferenţele, iată o poveste înduioşătoare din Australia. O căţeluşă din rasa Beagle, căreia i s-au născut puii morţi, îşi poate împlini instinctul matern îngrijind un opossum orfan, scrie Știrile Protv.