V​enită cu pisica în geantă la mall, o tânără a cerut schimbarea Ordonanţei Militare pentru ca lumea „să-şi poată cumpăra haine şi machiaje”. Cosmin Andreica, preşedintele sindicatului poliţiştilor europeni Europol, a povestit câteva situaţii cu care s-au confruntat poliţiştii, în plină epidemie de coronavirus, când au verificat motivele pentru care oamenii au ieşit din casă, pe durata carantinei totale. În acest context, poliţistul face un apel la responsabilitate şi le cere românilor să nu pună în pericol sănătatea publică încălcând măsurile dispuse de autorităţi. „Un ultim caz s-a petrecut la Braşov. O tânără s-a gândit să-şi plimbe pisica la mall. De fapt avea de gând să-şi cumpere nişte haine, iar plimbarea pisicii în geantă era numai un pretext. La venirea poliţiei, după ce i s-a explicat că magazinele din mall sunt închise, s-a enervat foarte tare şi a cerut chiar schimbarea Ordonanţei Militare în aşa fel încât lumea să-şi poată cumpăra şi haine sau articole de machiaj nu numai mâncare sau medicamente ”, a declarat Cosmin Andreica pentru „Adevărul”.

Faze tariFoto: Colaj foto

Stă în izolare şi trimite câinele după mâncare. Tânărul mexican Antonio Munoz, de 20 de ani, se afla în a treia zi de autoizolare preventivă şi se plictisea îngrozitor acasă. Aşa că a trimis-o pe Lucinda, o căţeluşă chihuahua de doi anişori la magazinul din colţ cu 20 de dolari prinşi la zgardă şi un bileţel pentru vânzător. ”Bună ziua, domnule vânzător! Vă rog să îi vindeţi căţeluşei mele o pungă de chipsuri. Atenţie că vă muşcă dacă nu o trataţi cu respect!”. Nu mică i-a fost mirarea lui Antonio când Lucinda s-a întors acasă cu punga de chips-uri în gură şi restul de bani prinşi la zgardă. Fotografiile postate de Munoz pe Internet au făcut înconjurul lumii, potrivit Click.ro.

Dansul “de carantină” al unui îngrijtor de la Zoo Melbourne a devenit viral. Tânărul a fost filmat în țarcul girafei. Zilele trecute, Zoo Melbourne a-nceput să transmită live din țarcurile rezidenților săi, pentru ca oamenii aflați în izolate din cauza pandemiei de Covid-19 să poată urmări de acasă ce se întâmplă cu animalele. Vedeta grădinii zoologice a devenit însă, în mod surprinzător, unul dintre angajați. Tânărul care are în grijă girafele s-a gândit să profite de faptul că sunt camerele pornite pentru a arăta ce mișcări a deprins pe ringul de dans. După ce a băgat animalele la adăpost, îngrijitorul a desfășurat, într-una din mâini, un evantai multicolor și a-nceput să danseze. Perfect coordonat și foarte muzant, dansul lui a devenit viral în foarte scurt timp, scrie Libertatea.

De ce pot dormi în picioare? 7 curiozități despre cai, primele „motoare” ale omenirii. Cu alură nobilă și musculatură de invidiat, caii au, de mii de ani, o legătură strânsă cu oamenii. Ne-au ajutat la muncile cele mai grele și ne-au servit ca mijloc de transport, ușurându-ne viața. Caii au vedere monoculară și își pot folosi fiecare ochi separat. Practic, pot vedea și culege informații simultan din două direcții diferite. Când vine vorba de curiozități despre cai, trebuie să știi că aceste animale sunt înrudite cu rinocerii și cu tapirii. Pentru a nu fi vulnerabili în fața prădătorilor, caii au capacitatea de a dormi în picioare. Pot face asta datorită unui sistem special de tendoane și ligamente, care se blochează atunci când animalul moțăie, informează Incrediblia.ro.

Spovedanie la drive-through în Polonia. Înainte de sărbători, un preot catolic spovedește și împărtășește enoriașii din mașină. Un preot paroh din vestul Poloniei a decis să le ofere enoriaşilor săi posibilitatea de a se confesa înaintea sărbătorii Paştelui fără a coborî din maşinile lor, el însuşi aflându-se în maşină, cu respectarea distanţei de cel puţin 1,5 metri, pentru a evita contaminarea, cu geamul lăsat în jos. Preotul Adam Pawlowski, paroh la Rogalin, în regiunea Poznan, a declarat că a fixat deja primele astfel de întâlniri cu enoriaşi. El susţine că urmează astfel exemplul preoţilor catolici americani. Polonia este o ţară majoritar catolică şi numeroşi credincioşi se împărtăşesc înaintea sărbătorii Paştelui. În contextul pandemiei actuale, Episcopatul Poloniei a reamintit că o confesiune prin telefon sau pe internet nu este valabilă, arată Digi24.