Caz rar: o pisică a fost depistată pozitiv cu coronavirus. O pisică a fost infectată cu noul coronavirus în Belgia, contaminată de stăpânul ei care era bolnav, au anunţat vineri autorităţile sanitare belgiene, excluzând orice risc de contaminare de la animal la om. Cazurile de contaminare la animale domestice sunt rare. La Hong Kong, autorităţile au anunţat în ultimele săptămâni două cazuri: doi câini au fost "testaţi pozitiv cu Covid-19", potrivit acestora, în timpul unei campanii de testare care a fost făcută pe 17 câini şi opt pisici care trăiesc cu persoane purtătoare ale virusului. În Belgia, descoperirea unui caz "confirmat" la o pisică a fost făcută de cercetătorii de la Facultatea de Medicină Veterinară din Liège (est), au explicat vineri autorităţile sanitare în timpul unei conferinţe de presă. Este vorba despre "un caz izolat" care poate apărea după "un contact apropiat între animal şi omul infectat", a subliniat medicul Emmanuel André, purtător de cuvânt al autorităţilor cu privire la această pandemie, potrivit Adevărul.

Faze tariFoto: Colaj foto

„Operațiunea Albina”: Cum țin indienii elefanții departe de șinele de tren. Îndepărtarea elefanților de pe șinele de tren face parte din îndatoririle zilnice ale unora dintre angajații companiei naționale de căi ferate din India. Animalele care ajung pe șine nu sunt descurajate de zgomotul produs de trenurile care se apropie, astfel că au loc frecvent accidente cu urmări dezastruoase atât pentru animale, cât și pentru oameni. Din 1987 până în iulie 2017, trenurile din India au ucis 266 de elefanți, iar între 2013 și 2018, aproape 30 de elefanți au fost loviți de tren doar în Bengalul de Vest. Pentru a-i ține pe elefanți departe de zonele pe unde trece trenul, angajații Diviziei Feroviare Moradabad au venit cu o măsură ingenioasă: au instalat de-a lungul șinelor sisteme audio care redau sunetul făcut de albine, se arată în articolul Incrediblia.ro.

Cum încearcă un cofetar să aducă zâmbetul pe buze oamenilor în plină pandemie de coronavirus. Lumea s-a schimbat vizibil în ultima lună, de când pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe teritorii întinse de pe toate continentele. Dacă în China numărul îmbolnăvirilor a scăzut semnificativ, ajungându-se doar la cazuri ”de import”, în Europa și SUA situația este tot mai gravă. Chinezii, de exemplu, au reînceput să iasă în parcuri și să facă exerciții fizice, după carantina extrem de severă în care au stat din ianuarie 2020 încoace. Alții, în SUA, la capătul puterilor, fug din spital, dar sunt urmăriți de forțe impresionante de ordine. Unii însă încearcă să vadă și părticica bună din toată această situație. În Dortmund (Germania), de exemplu, un cofetar a inventat prăjiturile în formă de rolă de hârtie igienică, un produs extrem de căutat în aceste zile, respectiv fursecurile „cu măști”. Prăjiturile tematice au trecut, evident, în topul vânzărilor, conform Click.ro.

Cât a costat cel mai scump diamant vândut vreodată în România. Cel mai mare diamant care a fost pus vreodată în vânzare în România - un briliant de circa 8,59 carate - a fost adjudecat joi seara la suma de 46.000 de euro. Printre loturile adjudecate la sume ridicate s-au mai numărat: un colier de colecţie din aur alb cu diamante albe şi fancy yellow - la 80.000 de euro, un inel din platină decorat cu diamant galben şi alte două diamante - la 55.000 de euro sau o pereche de cercei Pheres din aur în două culori cu două diamante fancy yellow şi briliante - la 50.000 de euro. Cel mai valoros lot al licitaţiei, estimat de specialişti între 100.000 - 150.000 de euro, un set realizat de brandul de bijuterii exclusiviste Pheres, compus din colier şi cercei decoraţi cu 115 diamante, ce totalizează peste 27 de carate, nu a fost adjudecat, scrie Știrile Pro Tv.

Tehnicile Big Brother prin care angajatorii își spionează angajații care lucrează de acasă. Tot mai multe companii își lasă angajații să lucreze de acasă pe timp de pandemie, pentru a limita răspândirea virusului, însă nu toți văd în asta o măsură benefică pentru afacerea lor. Unul dintre motive ar fi lipsa de încredere că angajații vor fi la fel de productivi dacă sunt lăsați să lucreze din confortul propriei case. Astfel, unii recurg la tehnici de monitorizare a acestora. Până acum, nu era tocmai ieșit din comun ca un angajator să suprevegheze desktopul de la birou al unui angajat, printr-un software instalat pe acesta, însă atunci când supravegherea se extinde și acasă, lucrurile devin puțin mai ciudate. Avem exemplul Axos Financial Inc., o companie americană, care a anunțat măsuri ieșite din comun pentru supravegherea angajaților care lucrează de acasă în această perioadă. Printre acestea se numără monitorizarea tastelor pe care angajații le apasă, dar și site-urile pe care aceștia se conectează. De asemenea, la fiecare 10 minute, compania i-a anunțat pe angajați că le va face un screenshot al ecranului, pentru a se asigura că activitățile acestora au legătură cu sarcinile de serviciu, informează Playtech.ro.