2.000 de km in plus pentru Marele Zid Chinezesc. Marele Zid Chinezesc, monument aflat in Patrimoniul Mondial UNESCO, este cu peste 2.000 de kilometri mai lung decat s-a crezut pana acum, au aratat ultimele masuratori efectuate cu tehnologie de ultima ora. Potrivit cotidianului „China Daily”, Marele Zid se intinde pe 8.851,8 kilometri. Pana acum se credea ca lungimea acestui monument ajunge la 6.300 de kilometri, scrie EVZ.

S-a dus legenda! Penisul lui Terente inlocuit cu unul mai mic. Din cauza degradarii, celebrul exponat de la IML fost schimbat cu unul nou. Acesta era organul sexual al lui Terente. S-a ales praful si pulberea de legendarul organ sexual al haiducului Terente! La propriu, nu la figurat, pentru ca el va dainui cu siguranta in folclor. Din cauza starii avansate de degradare, penisul celebrului bandit si amant din Braila a fost, pur si simplu, aruncat la gunoi, in locul lui fiind pus un altul, de dimensiuni sensibil mai mici, scrie Libertatea.

O boala genetica o transforma in statuie. O fata de 13 ani din Londra sufera de o boala genetica care ii osifica tesuturile, facand-o incapabila sa se miste ca un om normal. Seanie Nammcock locuieste in vestul capitalei britanice impreuna cu familia - mama si doua surori. Arata ca orice copil normal, dar nu isi poate misca bratele, “inghetate” in pozitia Monalisei, ca si gatul si spatele. Boala, numita stiintific fibrodyplasia ossificans progressiva, transforma muschii si tendoanele in tesut osos, scrie Click.

Topul celor mai socante reclame impotriva fumatului. Campaniile care lupta impotriva fumatului au devenit ceva comun si tocmai din acest motiv publicitarii sunt nevoiti sa apeleze la metode din ce in ce mai agresive pentru a-si atinge tintele. Problema pe care o aduc insa reclamele violente impotriva fumatului este aceea a eticii. Este oare intr-adevar nevoie de atat de multa agresivitate pentru a convinge oamenii sa renunte la un viciu care omoara anual 5 milioane de persoane? Ar trebui aceste spoturi sa fie interzise sau dimpotriva, contribuie la stoparea unei plagi care afecteaza omenirea? Vezi topul in Libertatea.

Au ascuns 564.000 de euro in borcane de gem. Un cuplu de pensionari italieni din orasul L'Aquila, grav afectat de cutremurele de acum cateva zile, se considera foarte norocos dupa ce echipele de interventie au reusit sa le recupereze batranilor economiile. Oamenii isi ascunsesera avutul, respectiv 564.000 de euro, in 12 borcane de gem si marmelada. Pompierii italieni au cautat cu grija sub daramaturi pana cand au gasit recipientele cu bani, pe care le-au restituit proprietarilor, scrie Cancan.

Vinovata de sex prea zgomotos. Un tribunal din Marea Britanie a gasit-o pe Caroline Cartwright, in varsta de 47 de ani, vinovata de depasirea limitelor de poluare fonica. Aceasta a fost amendata cu 515 lire sterline pentru ca gemetele pe care le scotea in timp ce facea sex erau prea puternice. Caroline a fost adusa in fata judecatorilor, care au fost nevoiti sa asculte o inregistrare cu gemetele femeii, dupa ce vecinii, evident deranjati de partidele de sex zgomotoase, au depus 25 de plangeri la politie, noteaza Libertatea.