Au început festivităţile dedicate premianţilor acestui an şi, dintre ele, Gala "Zece pentru România", organizată de Realitatea Tv cu ambiţia de a stabili reperele elitei actuale, a ajuns la a treia ediţie, găzduită de Ateneu. Lumea bună, cu smokinguri, mănuşi brodate, pălării şi pulovere şi-a aplaudat vârfurile din muzică, sport, teatru, presă, afaceri şi politică - respectiv domeniul care le amestecă pe toate celelalte, în diferite proporţii. În politică au fost şi cele mai mari surprize.

Astfel cel mai bun ministru a fost desemnat premierul Tăriceanu deşi conform procentelor (12,6%) era al treilea, după "niciunul" (18%) şi "nu ştiu" (13%). Dl Niciunul este şi primul parlamentar, cu procent dublu faţă de câştigătorul Iliescu. Vox populi, vocea inerţiei: altfel nu se pricepe cum de e dl Iliescu cel mai bun parlamentar (o activitate unde n-a strălucit decât prin absenţă) iar al doilea e dna Muscă, demisionată din Parlament în 2006. Probabil că Gala a vrut să împace toate taberele în spiritul acelui apel la pace prin care a salutat şi zborul în acelaşi avion al dlor Băsescu şi Tăriceanu la UE.

Evenimentul a iscat şi replica serii, transmisă în direct de la Bruxelles - "preşedintele şi premierul sunt în aer în acest moment" - care a zguduit sala de râs. Dl Niciunul s-a plasat bine şi la celelalte categorii politice (locul 2 la politicieni după dl Băsescu), semn că începe să devină un candidat serios. Complexaţi, opt din cei zece miniştri laureaţi au absentat: dl Orban, pe care prima ninsoare l-a prins, în decembrie, fără contracte pentru deszăpezire, a evitat astfel nişte aplauze nemeritate.

La categoria tineri politicieni, dra Elena Băsescu s-a trezit pe locul trei (după dnii M.R. Ungureanu şi Ponta) deşi nu ştie nici măcar în ce familie politică se află şi se înscrisese la cursurile Institutului Social-Democrat al PSD. Doar nesincronizarea agendei a făcut-o pe fiica preşedintelui să se retragă - şi nicidecum ideea că face şcoala principalului adversar al propriului partid. Să fii în PD şi în PPE şi să te înscrii la cursurile PSD - iată un semn că dra Elena Băsescu ar fi nora potrivită pentru dl Hrebenciuc, şi are stofă de afacerist. Aici câştigătorul a fost dl Ţiriac. Cel mai bogat fiu al poporului român s-a declarat optimist: "ne îndreptăm spre un viitor care pentru prima dată putem să promitem copiilor noştri o viaţă mai bună". În sfârşit, o veste bună pentru copiii dlui Ţiriac, care au aflat oficial că au viitorul asigurat.

Curentul