Protagonist al dosarului „Zambaccian“ şi a altor anchete DNA, Năstase s-a declarat nemulţumit de felul în care PSD se raportează la subiectul corupţiei. „Sigur, problematica economică şi socială este foarte importantă. Dar nu trebuie să ignorăm tema anticorupţiei. Trebuie să fim mai ofensivi, pentru că sunt atâtea exemple de corupţie şi în tabăra dreptei. Nu trebuie să lăsăm altora această temă“, a spus ieri Năstase.

„Să nu-l lăsăm pe Băsescu să-şi reia tema favorită!“

„Exemple de corupţie“ de dreapta nu a dat. A vorbit generic despre „băieţii deştepţi din energie“. L-a acuzat pe Traian Băsescu că, „la solicitarea lui, în 2000, într-un raport pentru Banca Mondială, s-a decis privatizarea Petrom“. Adrian Năstase i-a încurajat pe liderii PSD să iasă fără rezerve să acuze „corupţia din tabăra dreptei“, deoarece are informaţii că „raportul pe justiţie nu va fi atât de rău pe cât se aşteaptă Băsescu“. „Să fim mai ofensivi. Să nu-l lăsăm pe Băsescu să-şi reia tema favorită!“, a conchis Năstase.

Lucru pe care Mircea Geoană l-a şi făcut. Preşedintele PSD a cerut Senatului să pună la dispoziţie opiniei publice raportul Comisiei de anchetă parlamentară cu privire la privatizarea Petrom, susţinând că acolo se arată că Traian Băsescu a fost cel care a solicitat în scris privatizarea companiei, în 2000.

Evenimentul Zilei