"Eu sustin reducerea CAS si voi vota in continuare pentru. Este o masura buna si sustenabila care va crea locuri de munca. CAS va fi redus in toamna cel tarziu. Intr-o perioada de 3-6 luni se recupereaza aceste pierderi de la buget, pe baza investitiilor si a locurilor de munca", a declarat luni seara premierul Victor Ponta la RTV. Seful Guvernului a adaugat ca "o reducere a fiscalitatii pe munca este cea mai buna masura pentru crearea de noi locuri de munca".

Victor Ponta la RTVFoto: Captura RTV.net

Declaratiile lui Victor Ponta:

Sunt intr-un razboi de multi ani de la care nu abdic acum impotriva unui sistem de a face politica care a distrus Romania, sistemul presedintelui Traian Basescu.

Nu sunt de acord cu ideea presedintelui fac totul: nu vreau eu, nu se reduce CAS.

Il cunosc pe domnul Basescu, stiam ca azi ma va evita, se va canaliza pe doamna Petrescu.

Consultarile sunt o prevedere constitutionala. Pentru un om care mai are 3 luni de mandat, este insa o manifestare patologica, si nu politica.

Temerea privind cresterea taxelor vine de la un om care intr-o saptamana a marit TVA-ul la 24%, e singura taxa pe care o platim toti.

Despre modificarile Codului Fiscal: Daca la ora 10:00 pui pe site si la ora 11:00 deja toata propaganda basista incepe sa strige, n-o sa poti sa faci niciodata un lucru. Doamna Petrescu in primul rand ia proiectul, il prezinta mai intai in Guvern. Chestia cu locuintele nerezidentiale e in scrisoarea cu FMI semnata de presedintele Traian Basescu. Trebuie sa facem niste lucruri serioase.

Probabil ca Traian Basescu era hotarat dinainte sa dea publicitatii inregistrarea intalnirii de azi, pentru ca la o televiziune prietena se va difuza aceasta inregistrare, nu se vor mai difuza cele cu Mircea Basescu.

Dupa Basescu va trebui sa existe o regula, nu daca am eu chef va dau inregistrarile, daca nu am chef nu va dau.

Traian Basescu era transpirat, nervos, rosu la fata, poate de-aia le-a dat (inregistrarile - n. red.). Poate maine nu mai e nervos. Nu poti sa lasi la latitudinea toanelor unei persoane daca da sau nu.

Ioana Petrescu a venit cu mine in masina si am pregatit-o inainte. I-am spus: vezi ca n-o sa vrea sa vorbeasca cu mine, prefera cu cineva mai nou. S-a descurcat foarte bine doamna Petrescu.

Daca tot ce a inteles domnul Basescu dintr-o tara e o foaie A4, este un lucru foarte grav. Cum sa pun pe o foaie A4? Unu ca e o treaba neserioasa, doi ca nu e treaba presedintelui, e treaba Guvernului.

Astazi domnul Basescu si-a exercitat atributiile cu rea credinta.

Cred ca ideea de a-i scoate pe medici din categoria functionarilor publici este o idee corecta. Domnul Basescu crede ca toti medicii sunt infractori. Eu cred ca toti membrii familiei Basescu sunt infractori.

Eu nu cred ca domnul Johannis trebuie sa fie scos din competitia electorala pe doua legi care se bat cap in cap.

Doamne fereste, eu nu am fost primar si nu sunt incompatibil. Dar oamenii astia spun: hotarati-va odata! O lege spune ceva, o lege spune altceva.

Romania sta bine din punct de vedere economic, dar e un context dificil: criza din Ucraina.

Daca da filmarile, eu sper sa le dea toate, ca la un moment dat s-a facut de ras si domnul Dragoi il tragea de maneca. Omul dupa 10 ani chiar nu stie despre ce vorbim, dar ii dadea lectii doamnei Petrescu, ca e de la Harvard sau de la Oxford?

'Despre actiunea la Curtea Europeana: Romania nu se retrage din aceasta actiune, e o problema de politica de stat. Dincolo de decizia MAE pe care nu o revocam, am fost de acord cu un lucru pe care eu il cred de bun simt: in septembrie sa existe o dezbatere in Parlament pe aceasta tema.

Am discutat cu domnul Kelemen despre faptul ca isi va inceta mandatul la 1 august, urmeaza sa imi faca o propunere de ministru.

Intrebat daca il va gratia pe Gigi Becali: Nu cred ca gratierea trebuie aplicata pentru cazurile de violenta si pentru cazurile de mare coruptie.

Intrebat ce l-ar determina sa nu candideze la prezidentiale: Refacerea USL-ului m-ar putea determina. Sigur ca sansele sunt foarte mici. Sigur ca si aceasta dragoste aparuta peste noapte PNL-PDL si PNL prieten cu Basescu... dati-mi voie sa ma gandesc ca sunt 1-2% sanse.

Eu nu voi nominaliza niciun posibil nume de prim-ministru decat dupa turul I al alegerilor.

Tara aceasta are doua variante: ori presedintele si premierul se inteleg si trag in aceeasi directie sau a doua varianta e a unui razboi nesfarsit, pe care il traim din 2005, cu exceptia episodului Boc, iar costul acestui razboi este platit de Romania.

Imi mentin afirmatia ca scandalul Nana inseamna sfarsitul politic al lui Traian Basescu, iar cazul Mircea Basescu-Bercea e bomboana.

Intrebat daca l-ar gratia pe Traian Basescu, daca va ajunge presedinte: Nu, dar cred ca domnul Basescu, cel putin in ultimele manifestari, problemele lui nu tin de drept, ci de discernamant. Conform Constitutiei, un om cu problemele de discernamant nu poate face puscarie.

Intrebat ce candidat ar fi mai dificil in turul II, Crin Antonescu sau Klaus Johannis: Orice candidat este dificil. Strict politic, Crin Antonescu este un politician mai puternic.