"Daca motiunea trece si Guvernul pica, vor fi alegeri anticipate", a declarat la RFI vicepresedintele PDL, Cezar Preda. Potrivit democrat-liberalului, candidatul PDL la Presedintie trebuie sa fie un lider foarte puternic politic. Preda afirma ca PDL isi alege presedintele prin scrutin universal. "Daca l-ar alege numai bloggerii, atunci ar fi O.K., ar fi in regula !", a spus vicepresedintele PDL.

Descarca fisierul audio in format MP3

Despre motiunea de cenzura: "Daca acest Guvern ar pica, ar fi alegeri anticipate, pentru ca nu exista alta cale de mijloc. Nu stiu ce gandeste domnul presedinte, dar nu cred ca presedintele isi va mai asuma o asemenea chestiune si iar sa transferam responsabilitatea pe umerii presedintelui, iar sa inceapa proceduri de suspendare - eu nu cred. Odata picat acest Guvern, e clar ca trebuie sa intram in anticipate".

Despre candidatul PDL la Presedintie: "Presedintele Romaniei e presedintele Romaniei si parerile domniei sale sunt ale domniei sale. Nu stiu daca presedintele Romaniei stie de acum si care va fi candidatul PDL la alegerile prezidentiale. Dansul asa considera ca ar arata profilul unui presedinte (Preda, Baconschi sau Negoita - n.r.). Pentru noi, democrat-liberalii, e foarte greu sa ne gandim acum la prezidentiabilul nostru si daca ar fi sa comparam profilele, ce ne place noua ca presedinte cum arata Traian Basescu nu prea se potriveste cu profilele celor care le place Traian Basescu sa fie presedinte, dar e problema domniei sale, eu ii respect optiunea. Partidului Democrat Liberal nu-i sta acum sa se gandeasca la prezidentiabili. A fost un raspuns al presedintelui Romaniei si atat. Noi ne gandim cum sa guvernam bine tara asta si mai putin cine o sa fie presedinte in 2014. Candidatul PDL trebuie sa fie un lider foarte puternic politic. Un partid nu poate sa duca in spate un om care nu face politica, nu poate sa-l suie pe scaunul prezidential pe un om care nu este lider recunoscut politic in toata tara. Asta este parerea mea. Asa cum presedintele Romaniei are o parere, am si eu o parere. Negoita s-ar incadra, pentru ca este un lider politic. Cristian Preda si Teodor Baconschi sunt doi intelectuali rafinati, astazi criticati, maine laudati. Noi ne alegem presedintele prin scrutin universal. Daca l-ar alege numai bloggerii, atunci ar fi O.K., ar fi in regula !".