USL cere organizarea cat mai rapida a alegerilor comasate pentru ca exista informatii ca in primavara vor scadea sub 40% in sondaje, a declarat marti la TVR Info, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. "Daca urmarim discursul colegilor de USL vedem ca sunt de acord cu comasarea, dar vor ca alegerile sa se faca in iunie, daca se poate sa se faca si maine; dintr-o ratiune foarte simpla: ei au o cadere deja constanta in sondaje -undeva sunt acum pe la 46-47% iar evaluarile sociologilor sunt ca undeva in primavara scad sub 40%, ceea ce e deja un pericol foarte mare pentru USL; de asta este discursul ca sa facem alegeri anticipate, sa facem alegeri cat mai rapid", a explicat presedinta Camerei Deputatilor.

Roberta Anastase a mai spus ca PDL ar putea obtine la urmatoarele alegeri intre 30-35%.

USL este de acord cu comasarea alegerilor, dar acestea ar trebui sa fie organizate in luna iunie si nu in noiembrie, a declarat saptamana trecuta, tot la TVR Info senatorul PSD, Dan Sova. "Daca tot isi asuma raspunderea pe comasarea alegerilor si trece, faceti-o macar in iunie, sa nu mai prelungim agonia", a declarat senatorul PSD in cadrul emisiunii Foc Incrucisat.

Conform Constitutiei alegerile parlamentare trebuie organizate in termen de 90 de zile de la expirarea mandatelor, care in cazul de fata expira pe 15 decembrie 2012. Dan Sova si-a exprimat in acest context temerea ca "PDL vrea organizarea alegerilor in 15 martie 2013, pentru simplul motiv ca poate".