Prim vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur, a declarat luni la TVR ca orice zi de proteste de felul celor care au loc in ultimele zile in Romania inseamna un investitor in minus si afecteaza turismul. El a dat exemplul mesajului de "siguranţă personală" postat de ambasada SUA la Bucuresti. Flutur a exclus totodata posibilitatea ca premierul sa-si dea demisia si sa fie instalat un guvern de technocrati in urma protestelor din tara.

"Ganditi-va ca in perioada imediat urmatoare vin organismele internationale, Fondul Monetar, sa discute cu noi, nu uitati ca noi am incheiat un acord pentru acel fond de siguranta...; nu am discutat despre asta (demisie sau remaniere, n.r.) iar in perioada grea, in perioada de furtuna, nu cred ca asta e solutia; solutia este sa epuizam armele democratiei", a declarat Flutur.

Camara guvernului nu este plina si nu sunt bani, deocamdata, pentru a fi dat inapoi ce s-a luat in anii de austeritate, a mai declarat prim vicepresedintele Gheorghe Flutur. El a reiterat faptul ca pentru a exista resurse financiare, in tara trebuie stabilitate iar protestele violente fac numai rau pentru ca ar alunga investitori si afecteaza turismul. Intrucat deocamdata resurse financiare nu sunt, strategia democrat liberalilor pentru perioada urmatoare este intesificarea dialogului. In acest scop liderii locali au primit indicatii precise sa explice mai mult cetatenilor de ce au fost luate masurile de austeritate, a mai explicat prim vicepresedintele PDL.