Noul ministru al Mediului, Attila Korodi, a declarat joi, la TVR, ca o decizie in privinta investitiei de la Rosia Montana ar trebui luata in scurt timp. Attila Korodi a explicat ca durata mare a procedurii de evaluare este normala pentru ca este cel mai mare proiect minier din Europa. Reactia vine dupa ce directorul general al RMGC a declarat, intr-un interviu pentru HotNews.ro, ca "nu crede ca a mai auzit cineva de un proiect in Romania sau intr-o alta tara a UE unde sa stai intr-o evaluare 6 ani si sa nu primesti un raspuns".

Attila KorodiFoto: Agerpres

"Nu exista un proiect de asemenea anvergura in Europa la ora actuala; din acesti 6 ani s-a lucrat efectiv 2 ani de zile cu dezbateri publice, cu procedura de analiza a evaluarii care este normala; 3 ani si ceva s-a stat din cauza inexistentei unui document si compania si-a insusit aceasta problema, pentru ca a venit cu documentul respectiv, nu a stat sa astepte decizia procesului care era intentat Ministerului Mediului la momentul respectiv", a explicat Korodi.

El a insistat ca este vorba de o exploatare de amploare, in care sunt implicate si alte institutii centrale care au responsabilitate pe aceasta tema, si nu doar cele de mediu.

Amanarea repetata a unei decizii in cazul proiectului de exploatare a aurului de la Rosia Montana a produs "dezamagire" in randul actionarilor RMGC, a declarat directorul general al companiei, Dragos Tanase, intr-un interviu pentru HotNews.ro. Tanase sustine ca decizia Curtii de Apel Alba Iulia privind anularea PUZ-ului si a PUG-ului pentru cariera nu afecteaza evaluarea de mediu a proiectului si anunta ca RMGC negociaza cu Guvernul nivelul redeventei.