A continuat precizand ca USL nu este impotriva privatizarii ca proces economic dar ca "pentru bugetul Romaniei privatizarea Cupru Min nu este un castig". A mers mai departe lansand doua ipoteze cu privire la afacerea Cupru Min - Chevron: "Sunt doua ipoteze: Una, dar nu vreau sa cred ca este cea adevarata, ipoteza ca este un tun al actualului guvern condus de MRU sau a doua, care pare mai veridica, ipoteza ca este doar un joc politic, fiind interese mai mari din afara iar Mihai Razvan Ungureanu a fost investit in functia de prim-ministru pentru a reprezenta aceste interese".
A concluzionat discutiile privind privatizarile acuzand guvernul ca procedeaza exact ca o organizatie secreta neinformand opinia publica: "Guvernul procedeaza exact ca o organizatie secreta. Cei de la Chevron nu au nicio vina, nu au nicio obligatie sa informeze opinia publica cu privire la contractele semnate".
Privind intentia Guvernului de a limita despagubirile acordate fostilor propietari presedintele PNL a replicat: "Eu nu sunt de acord cu aceasta lege. Nu poti sa-i dai unui om doar 15% din valoarea unei propietati care ii apartinea de drept in totalitate".
Crin Antonescu a discutat si despre traseismului politic din ultima perioada mentionand ca: "Am acceptat sa primim in randurile USL fosti membri PDL bazandu-ne pe o ratiune electorala. A continuat afirmand ca totusi "usa nu este deschisa chiar pentru toti. Una este sa vina Frunzaverde si alta ar fi sa ne luam in brate cu unul din fruntasii PDL-ului domnul Oltean sau doamna Udrea de exemplu."
Presedintele PNL a comentat si despre programul electoral: "Noi incercam sa facem un program, fara mari promisiuni pe care sa nu le putem respecta. Cred ca pensiile si salarile pot fi aduse macar la un nivel asa cum au fost inainte de rectificarea bugetara si chiar putem reduce CAS-ul"
"Opozitia, inclusiv PNL, in acel moment am votat pe ideea ca nu suntem impotriva unei mari privatizari , am votat mai degraba o chestiune de principiu fara sa analizam in detaliu redeventele prevazute in contract"
Despre demisia lui Andrei Chiliman
"O decizie odata luata se respecta nu se mediaza. Sper ca Andrei Chiliman sa nu-si dea demisia, el fiind candidatul PNL pentru Primaria Sectorului 1".
Alte declaratii
- "In cazul Rosia Montana unii castiga bani multi pentru tarile lor, la noi zona se transforma intr-un teatru de razboi pentru diverse zone de interes"
- "Nu putem sa umplem bugetul doar cu ganduri frumoase iar putinii bani pe care ii avem la buget se risipesc, se fura"
- "Guvernul Tariceanu a favorizat la inceputul guvernarii sale primarii PSD si PNL dar apoi a favorizat primarii PDL in momentul rectificarii bugetare"
- "Eu cred ca Romania este pe cel mai jos nivel de negociere, s-a demonstrat in relatia cu FMI"
- "Eu nu am avut niciodata o discutie serioasa despre aceasta criza financiara. In Romania nu a existat austeritate pentru ca doar unora li s-a taiat din venituri, la nivelul superior salarile chiar au crescut"
Paste fericit la toata lumea!
Ptiu!
Cu ochi apoşi şi tulburi, de nopţi trăite-n bar,
Un chiulangiu notoriu, un leneş fără minte
Visează - când nu doarme - că va fi preşedinte.
In ce priveste restituirile in bani catre fostii proprietari "natinalizati",Crin emite din nou di gandirea lui adanca.El nu intelege ca bugetul nu are bani sa restituie acum ,decat 15%.Ce e asa de greu de inteles? Sa fie el chiar asa de prost incat sa nu priceapa ca bugetul nu are banii acestia pe timp de criza? E posibil.
Pe urma,care este interesul guvernului si al tarii ca datele unor tranzactii atat de mari si de importante sa...?
Acum, daca nu ar fi interese, nu s-ar privatiza, e simplu. Cumpara cine e interesat. Important e sa se vanda cat mai bine pentru partea romana.
Ce nu inteleg e ca, daca tu gandesti asa, cum te aliezi cu unii care au facut cele mai nefericite (am folosit un eufemism) privatizari din Romania? De aici, logica nu mai functioneaza.
pragmatic vorbind, avem nevoie de un partid de stanga pentru ca psd este numai gasca criminalilor din decembrie 89; avem nevoie de un partid de dreapta pentru ca pnl este deja cumprat cu zero lei, iar pdl este radical iar in vremuri de criza nu prea este indicat "medicamentul"...
oe de alta parte, suntem constienti ca Romania post-comunista era o prada vulnerabila si accesibila marilor "investitori"....
pentru ca se apropie electoralele, e bine sa ne aducem aminte ca in decembrie aveam aripi pana l aDumnezeu si ne-am luat o mare teapa; in 2012 trebuie sa schimbam ceva, fie si numai pentru supravietuirea noastra ca natie; generatia noastra are obligatia sa repare ceea ce parintii nostri au stricat cu alegerile lor subective (ne amintim chestii electorala gen "nu vrem bani, nu vrem valuta, vrem ca petre roman sa ne... ").
nu mai putem face din viata noastra un joc de interese nationale sau internationale; din simplul motiv ca vom imparti numai saracia; si surpriza, saracia nu este guma de mestecat sa o intindem de colo pana colo...
de facto Statul national democratic si suveranitatea nationala. Asta atinge nu doar Romania, ci si pe "mai marii" din UE precum Germania sau Franta.
Asa ca declaratiile lui tampe si sforaitoare, aduc mai degraba aminte de epoca Ceausescu.
Putem doar considera UE ca "mare putere" si atunci MRU nu face altceva decat sa aplice politica aleasa de alegator. Procentajul cel mai ridicat de aderare la UE s-a macat tocmai din randul alegatorilor romani.
Cred ca d'aia e asa tras la fatza !
cum ramane cu privatizarile voastre marca cccp ??
Scrieti frate romaneste, nu vi pare sulfuros citatul de mai sus?
Cat despre Marile Puteri- pentru dumneatale asa...ca istoric...ilici si cu felix cam di ce categoria a marilor puteri ar face parte ( sau astia joaca in liga mica).
Asa s-a intamplat imediat dupa primul razboi mondial cand Standar Oil (Rockefeller) voia sa puna mana pe petrolul romanesc. Din fericire, atunci autoritatile romane s-au opus cedarii resurselor si din acest motiv guvernul american a fost foarte aproape sa rupa relatiile diplomatice cu Romania.
Ma intreb cand o sa vedem submarinele armatei Microsoft de exemplu ... - nu e exclus sa-si angajeze propriile armate , sa se proclame ca state transfrontaliere ,si sa apara cetatzenii statului General Motors , si statului Lukoil ...
Politica are o conotatie economica dominanta azi, deontologia , patriotismul , fiind anacronice si imposibile ca manifestare fara a ajunge discriminante intr-un anumit moment .
S-ar putea ca unele mutari sa fie cu o viziune de intampinare, sau pur si simplu tunuri.
Exista insa state precum China care : sunt transfrontaliere , sunt in sine un holding , dar sunt si puternic inarmate . Acesta pare a fi modelul statului de success in viitor .