"Domnule Gadea noi trei impreuna cu dumneavoastra in ultimii ani am tot lovit in cei de la putere si tot ce a depins de noi am facut...ca niste furnicute am adunat numarul de voturi necesar pentru motiune", si-a inceput discursul presedintele PSD Victor Ponta la "Sinteza zilei" de la Antena 3. Au mai fost invitati Crin Antonescu presedintele PNL si Daniel Constantin presedintele PC.

Lideri USLFoto: Captura Antena 3

Victor Ponta presedinte PSD

"Daca guvernul cade ar fi bine pentru Romania cat si pentru USL. Exista doua optiuni: ori sa stam ca simpli spectatori si sa ne uitam cum presedintele Traian Basescu distruge Romania sau a doua optiune sa ne asumam responsabilitatea formarii unui nou guvern daca motiunea trece" a continuat presedintele PSD.

Victor Ponta: "Noi o sa luam fiecare poza a membrilor PDL-isti care au refuzat sa semneze motiunea si o sa o distribuim in teritoriu si o sa spunem: Ei sunt cei care v-au refuzat o viata mai buna."

Liderul USL a concluzionat ca motiunea va ramane un moment special motivand: "Pentru mine ziua de maine va ramane in mintea mea un moment special: unul dintre colegii mei, Ionut Chiselita, a suferit un accident acum un an de zile si o sa vedeti un om care voteaza motiunea chiar daca este intr-un scaun cu rotile".

Crin Antonescu presedinte PNL

"Cei din UDMR, cel putin in acest ciclu de guvernare, au ales sa-si vada interesul lor electoral reprezentand interesele minoritatii si sustin in continuare guvernul" a declarat Crin Antonescu.

Acesta a continuat mentionand: "Am deplina incredere in oamenii care au venit in PNL. Exista riscul sa pierdem niste procente daca acceptam acum guvernarea dar ni le asumam...Sper ca mai mult de patru oameni de la guvernare sa voteze aceasta motiune".

Referitor la zvonul ca actualul primar al Timisoarei Gheorghe Ciuhandu, membru al PNTCD nu mai candideaza pentru un nou mandat, Crin Antonescu a afirmat ca nu stie daca asa e si ca nu-l intereseaza acest aspect motivand ca este "alegerea partidului din care face parte".

Daniel Constantin presedinte PC

"Presiunile care au fost facute in aceasta perioada au fost fara precedent, de exemplu am fost sunat de un procuror pentru ca un simplu cetatean a facut o plangere penala nemultumit de noi cei din opozitie si astfel toti liderii opozitiei au fost invitati sa dam cu subsemnatul pe la Parchet" a dezvaluit Daniel Constantin.

Alte declaratii

  • Liderii USL i-au transmis la unison primarului capitalei Sorin Oprescu ca: "Aveti toata sustinerea noastra"
  • Victor Ponta: "Am discutat cu domnul Geoana si m-a asigurat ca o sa voteze pentru motiune"
  • Daniel Constantin: "Majoritatea celor care au venit in USL sustin ca nu mai e nimic de facut in PDL"