Premierul Victor Ponta a declarat, marti seara, la B1 TV, ca a avut duminica o discutie telefonica cu presedintele Basescu despre intalnirea de la Bruxelles. "Presedintele mi-a dat un telefon si mi-a povestit ce a discutat cu domnul Barosso. Basescu a discutat despre MCV, iar eu despre activitatea guvernului. Eu am cerut la Bruxelles transparenta in numirea Procurorului General si a sefului DNA', a declarat Ponta.

Ponta a declarat ca premierul Belgiei, Elio Di Rupo, i-a transmis sustinerea tarii sale in ceea ce priveste integrarea Romaniei in Schengen:

"Eu am avut 2 puncte pe agenda cu Di Rupo. L-am rugat sa ne vedem pentru a discuta de eventuala implicare a Postei belgiene in actionariatul Postei Romane si sa imi spuna inca o data: Belgia este pentru integrarea Romaniei. In acest moment exista o singura opozitie puternica, a Germaniei. Mi-as dori ca Traian Basescu, in baza relatiei excelente cu Angela Merkel sa reuseasca cat mai repede sa atenueze aceasta opozitie", a declarat Ponta.

Vorbind despre recenta vizita si cum apreciaza reprosurile facute in aceasta perioada din plan extern, seful guvernului apreciaza ca actualul guvern nu si-a explicat actiunile in exterior si a inteles ca "intr-o situatia mai dificila are dreptate cel care explica primul afara si nu cel care nu explica".

Premierul sustine ca trebuie modificata Constitutia in 2014 pentru a lamuri toate aspectele constitutionale care au dus la conflictul presedinte-premier. Ponta apreciaza insa ca presedintele Basescu nu si-a schimbat atitudinea in aceasta perioada si spune ca vor ajunge din nou in conflict imediat ce va fi atacat de seful statului.