Crin Antonescu si-a reafirmat convingerea ca USL va castiga detasat alegerile, dar spune ca UDMR va fi singurul partener de luat in calcul pentru o Coalitie de guvernamant daca alianta al carei copresedinte este nu va lua mai mult de 51% din voturi.

"Eu cred ca domnul Basescu se pregateste pentru o victorie clara a USL, a unei majoritati absolute la care nu mai poti umbla sa mai cumperi 10 deputati. Un 50% plus 1 stricto senso i-ar mai permite dlui Basescu sa spere, pentru ca poti intoarce 2 parlamentari, dar 55% nu... Nu conteaza scorul pe care USL il va obtine, daca e vorba de o majoritate absoluta. E valabil si pentru 50% plus 1, si 60%. Daca exista majoritate de 50% plus 1, exista "speranta" sa existe presiuni, ispite. Cred ca vom avea majoritatea necesara suspendarii presedintelui. Premierul este si va fi Victor Ponta", a declarat liderul liberal.

Antonescu a mai declarat la Realitatea TV ca Traian Basescu se pregateste sa negocieze cu Ponta pe seama viitorului guvern de dupa alegeri.

"Aceasta negociere de dupa alegeri induce insa ideea ca victoria USL nu e totala si ar putea fi administrata de presedinte. Eu stiu ca nu are sansa acestei negocieri, ca premierul actual si viitor nu o va purta", a mai declarat acesta.

Alte declaratii ale lui Crin Antonescu:

  • Imi doresc niste servicii secrete, puternice si reformate. Rolul serviciilor secrete nu e sa faca guvernare
  • Orice membru PNL poate sa vina la televizor si sa-si spuna parerea
  • Voi cere un Congres extraordinar unde se pot discuta statul partidului, un nou prezidentiabil etc. dar nu putem face Congres in fiecare saptamana. Congresul va fi in 2014.
  • Nu mi-e teama ca voi pierde sefia partidului
  • Imi doresc sa fie cati mai multi parlamentari in plus, pentru ca asta ar insemna ca noi, cei de la USL, vom castiga cat mai multe colegii cu 50% plus unul, pentru ca, pe fond, aceasta gonflare este o aberatie, dar ea este efectul unei sesizari CCR de PDL si a unei decizii incorecte a CCR. Traian Basescu se plange acum de acest lucru de parca n-ar fi existat o lege initiata de mine si de Victor Ponta pe care am trecut-o de Parlament...