Dobanda la care ne imprumutam de la BEI este in jur de 3%, e foarte buna, a declarat, luni seara, Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, invitat la emisiunea "Prim Plan" de pe TVR. "Romania se imprumuta de pe pietele de capital la cea mai mica dobanda din istoria sa. Ne-am imprumutat la 10 ani la o dobanda de 4,5% la dolari. In aceeasi zi Ungaria a luat la 5,4%. Inclusiv astazi ne-am imprumutat la leu de 500 de milioane de lei, cu o dobanda de 5,29%. Asta inseamna ca piata are incredere in noi", a explicat ministrul Liviu Voinea.

Despre finantarea BEI pentru tronsonul de metrou Universitate - Drumul Taberei, anuntata astazi, Liviu Voinea a spus ca banii au fost prevazuti in buget. Finantarea tronsonului presupune o chletuiala de 1,1 miliarde euro, din care 395 milioane ii luam de la BEI. Pana acum am luat 90 de milioane, a explicat ministrul.

"Lucrarile nu s-au oprit niciodata si vor continua si in aceasta perioada si la rectificare se vor asigura resursele. Acest tronson este in grafic", a spus Liviu Voinea.

Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, a fost invitatul emisiunii Prim Plan din aceasta seara, de la ora 21.00, de dupa Telejurnal. Discutiile au vizat reluarea lucarilor la metroul din cartierul Drumul Taberei si conflictul intre baronii locali si Ministerul de Finante, dat fiind ca ministrul Liviu Voinea a refuzat orice finantare suplimentara a administratiilor locale care nu isi platesc datoriile din trecut.