Premierul Ponta apreciaza ca a procedat corect avansand propuneri pentru sefia parchetelor, chiar daca nominalizarea Laurei Codruta Kovesi a fost controversata, si remarca faptul ca "lumea a uitat" ca aceasta a fost propusa anterior la Parchet de doi ministri ai Guvernului condus de liberalul Tariceanu, transmite Mediafax.

"Eu cred ca am facut bine, mi-am asumat o raspundere, aceea de a face propuneri. Am facut niste propuneri bune, chiar daca propunerea cu Kovesi a fost controversata, legata de faptul ca a ocupat o functie si in vremea in care era presedinte Traian Basescu, si Guvernul Tariceanu de fapt. Asta a uitat toata lumea, ca doamna Kovesi a fost propusa de doi ministri ai Guvernului Tariceanu", a spus Ponta la Prima TV.

Laura Kovesi, propusa de catre premierul Victor Ponta, in calitate de ministru interimar al Justitiei, pentru conducerea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), a fost numita in octombrie 2006 in functia de procuror general al Romaniei, fiind nominalizata de ministrul Justitiei de atunci, Monica Macovei, si confirmata de seful statului.

In octombrie 2009, presedintele Traian Basescu a semnat decretul de reinvestire in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru o perioada de trei ani, pentru Laura Codruta Kovesi. A doua oara a fost propusa de fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu.