Liderul USL Crin Antonescu a declarat duminica seara, intr-o interventie telefonica la B1 TV, ca alegerile prezidentiale nu au legatura cu proiectul Rosia Montana si ca nu este dispus sa mearga in galeria de la Rosia Montana, sa isi puna "cascuta alba" si sa dea declaratii.

"Oamenii de acolo au un punct de vedere, pe care au dreptul sa si-l spuna. Comisia va merge acolo. Punctul de vedere al RMGC este stiut, este suficient sa vezi reclamele de la televizor. Eu unul nu sunt dispus ca fiecare sa mergem pana acolo, sa ne punem o cascuta alba, sa ne punem cizme, sa intram - nu stiu de ce - acolo in galerie, si sa facem dupa aceea o poza si niste declaratii. Nu, deciziile se vor lua acolo unde trebuie luate. Conflictul nu se poate dezamorse prin vizitele noastre acolo", a declarat la B1 TV liderul liberal.

Acesta a adaugat ca nu merge sa caute voturi si ca nu se "baga" intre Valeriu Zgonea si Victor Ponta.

"In ce priveste cometnariul dlui Zgonea, cred ca a fost unul colegial. Lui i-a placut acolo si mi-a recomandat si mie sa merg", a mai spus el.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat duminica la Rosia Montana, raspunzand unei intrebari, ca presedintele Senatului, Crin Antonescu, ar trebui sa-si gaseasca timp sa mearga in zona, el adaugand: "Poate sa inteleaga ca nu doar cei din marile orase ne voteaza pe noi".