Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a declarat joi, intr-o interventie telefonica la postul B1TV ca declaratiile premierului Victor Ponta privind revocarea delgatiei procurorului Lucian Papici din functia de sef al Sectiei I a DNA sunt facute dupa finalizarea dosarului Lui Liviu Dragnea si dupa ce Papici a fost schimbat de procurorul general, Tiberiu Nitu, astfel incat "nu se poate pune problema ca a influentat dosarul de cercetare penala". Senatorul liberal a catalogat drept scandaloase afirmatiile presedintelui Traian Basescu prin care acesta implica institutii si organisme intrenationale "intr-un conflict intern, in cel mai rau caz un conflict de natura politica interna".

Intrebat daca liberalii sunt de acord cu partenerii de alianta asupra apelului facut de purtatorul de cuvat al PSD, Catalin Ivan, ca presedintele sa isi dea demisia din cauza declaratiilor privind pactul, S.R. Stanescu a precizat ca PNL va tine o sedinte pe aceasta tema si va lua o pozitie in urma consultarii celor mai importanti membri din conducerea partidului.

Principalele declaratii facute de Sorin Rosca Stanescu:

Dl presedinte Basescu a socat opinia publica vorbind despre perspectiva iminenta a ruperii unui pact de coabitare care de fapt nu mai functioneaza de mult timp. De cand dl Basescu s-a vazut cu sacii in caruta, acest pact nu mai functioneaza. Este un pact intre dl Basescu si dl Ponta, nu este un pact cu USL.

In ceea ce priveste opiniile sale referitor la cee ce se intampla cu Parchetul, cred ca este intr-o eroare. Dl Victor Ponta nu a facut altceva decat sa comenteaze o decizie deja luata de procurorul general.

Dl Ponta a facut aceste afirmatii dupa ce dl Papici si-a terminat un dosar, dupa ce dl Papici a fost schimbat de procurorul general, dar ce cred ca lipseste din piesele astea puse pe masa de jos este o declaratie a procurorului general. Ponta nu a facut decat sa traduca si poate s-a si grabit sa traduca ceea ce a considerat procurorul general ca s-a intamplat.

Dl Ponta a intervenit dupa dosarul a fost solutionat, nu inainte, nu se poate pune problema ca a influentat dosarul de cercetare penala. In continuare sustin ca ceea ce lipseste este opinia procurorului general, ca el a decis sa intrerupa prelungirea.

Afirmatiile presedintelui Traian Basescu mi se par de-a dreptul scandaloase. Este scandalos ca seful unui stat sa implice intr-un conflict intern, in cel mai rau caz un conflict de natura politica interna, sa implice institutii si organisme intrenationale.

Una este ca un om politic in functie, cum e premierul, sa fac referiri in legatura cu un dosar aflat in cercetare, si asta nu s-a intamplat, si alta este cand dosarul s-a finalizat sa isi spuna punctul de vedere, sunt lucruri diferite

(Intrebat daca PNL sunt de acord cu PSD asupra apelului facut de Purtatorul de cuvat al PSD, Catalin Ivan, ca presedintele sa isi dea demisia din cauza declaratiilor privind pactul) PNL va tine o sedinta in staful sau pe aceast tema si va adopta o pozitie in urma consultarii celor mai importanti membri din conducerea partidului