Premierul Victor Ponta a declarat duminica seara, la Romania TV, ca o motiune de cenzura la adresa Guvernului nu va trece in Parlament, avand in vedere faptul ca este vorba de programul construit impreuna cu liberalii in 2012, inclusiv cu prevederi legate de minoritati, din care s-au eliminat lucrurile deja realizate.

Declaratii facute in timpul emisiunii:

Despre noul program: Nu am furat ideile, este programul pe care l-am construit impreuna. am scos din program ceea ce deja s-a realizat. Ce s-a convenit cu UDMR si minoritati era in progrmaul din 2012.

Despre o noua lege a pensiilor:

Un obiectiv fundamental al unei noi legi a pensiei ar fi principiul contributivitatii dar mie mi s-ar parea ca ar avea sens o noua lege daca ai putea reduce putin decalajul intre cele mai mari pensii si cele mai mici.

Despre contul individual de pensii: Eu cred ca o masura buna, si daca e de dreapta ideologic, trebuie aplicata.

Despre reducerea CAS cu 5%: Pot sa va spun ca este unul dintre principalele obiective pe care le vom avea in aprilie cu FMI, Banca Mondiala, Comisia Europeana si atunci vom sti. Este un obiectiv extrem de important si care ar putea ajuta pe termen mediu si la combaterea evaziunii fiscale.

Despre taxa pe stalp: Deocamdata nu am luat niciun leu de pe a acea taxa, se vor face calcule in aprilie mai.

Despre reducerea TVA: Reducerea TVA la paine a functionat. Trebuie sa mergem atat cat se poate tot pe zone tintite pentru reducere a tva-ului, in alimentatie si nu numai. Eu as vrea la fructe si legume pentru ca acolo avem evaziune fiscala si concurenta neloiala.

Despre steagurile secuiesti:

Judetele isi vor putea alege steaguri. Nu este vorba de niciun steag secuiesc, nesecuiesc, este vorba de simboluri administrativ teritoriale, si este ceva ce am discutat de foarte multe ori

Mi se pare extrem de neserios sa devii o luptatoare impotriva steagurilor, mi-o si imaginam pe dna Udrea ca simbolul revolutie franceze infasurata in steag.

Cred ca alegatorii nostri sunt oameni normali care vor pace, care nu dau atentie nebunilor care striga noaptea pe la televizor cate ceva.

Va pregatiti pentru alegerile prezidentiale? Nu. Daca viitorul presedinte va fi de centru stanga, eu il vad pe Sorin Oprescu de centru stanga, atunci obligatoriu trebuie sa exista in conducerea guvernului un om de centru dreapta.

Il vedeti pe dl Tariceanu la conducerea Senatului? Cred ca il recomanda prestanta si experienta pentru a fi al doilea om in stat.

Daca sondajele arata ca sunteti primul in preferintele romanilor veti candida? Eu vreau sa raman premier si sa avem un presedinte cu care sa pot lucra.

Despre gratierea lui Gica Popescu:

Care sunt conditiile gratierii: prima fapta penala savarsita, prejudiciul a fost recuperat si exista o anumita recunostinta din partea societatii. Nu stiu ce va face presedintele, dar stiu ce as face eu, daca as fi presedinte, da, l-as gratia. Recunosc ca m-a dezgustat este ura oarba a unor comentatori - "sa ajunga toti la inchisoare." Da, mi s-ar parea normal sa se aplice o prevedere constitutionala.

Despre situatia din Ucraina: "Nu ne pregatim de niciun razboi. Suntem in NATO si in Uniunea Europeana si asta ne ofera o siguranta extraordinara. In rest, insa, evident, ca la granita eu sunt foarte ingrijorat pentru efectele asupra Republicii Moldova. Si cu atat mai mult Uniunea Europeana. Pentru ca noi facem pentru Moldova cat putem de mult, dar nu putem singuri. Cu atat mai mult Uniunea Europeana pentru Moldova trebuie sa faca mai mult. Pare mai departe dar, atentie, Georgia este o tara oarecum in situatia Moldovei. De altfel, saptamana viitoare o sa fiu intr-o vizita in Georgia si sa transmit un mesaj de sprijin. Si, evident ca, daca se gaseste o solutie de dialog, in sensul pastrarii integritatii teritoriale a Ucrainei, a drumului proeuropean e solutia cea mai buna".