Liderul PDL, Vasile Blaga, crede ca fortele de dreapta pot sustine un candidat unic la presedintia Romaniei, daca vor fi stopate insa atacurile politice intre formatiunile din acest spectru politic in beneficiul "luptei cu puterea, cu PSD".

"Cred cu toate puterea ca exista suficienta vointa politica, daca ne vom comporta asa cum trebuie in aceasta campanie electorala pentru europarlamentare - lupta cu puterea, cu PSD, si nu atacuri intre noi pentru a nu lasa loc de buna ziua - exista suficienta ratiune astfel incat un candidat sustinut de noi sa ajunga presedintele Romaniei", a raspuns el, intrebat de moderatorii B1 TV daca este posibila sustinerea unui candidat unic de catre partidele de dreapta.

In opinia sa, "cine ataca din dreapta PDL face cel mai mare serviciu PSD".

Chestionat pe cine ar vota intre Crin Antonescu si Victor Ponta, Vasile Blaga a raspuns: "Pe cel mai bun candidat, Catalin Predoiu.

La insistentele moderatorilor, Blaga a precizat ca nu ar vota cu niciunul dintre cei doi, in conditiile in care "Crin Antonescu nu ajunge in turul doi" iar Victor Ponta "nu va fi niciodata presedintele Romaniei".

Acesta a notat ca niciun presedinte de dreapta al Romaniei, nici Emil Constantinescu si nici Traian Basescu, "nu au castigat doar cu voturile dreptei, au castigat si cu oameni responsabili din cealalta zona", respectiv din stanga spectrului politic.