Premierul Victor Ponta a amenintat cu puscaria, in Parlament, dar nu la tribuna, si inclusiv in sedinte ale USL, a declarat, joi seara, presedintele PNL, Crin Antonescu. De asemenea, el a spus, la Realitatea TV, ca Ponta a amenintat si in sedintele USL. Antonescu nu a spus insa pe cine a amenintat Ponta si nici cand.

"Obsesia lor si batalia pe care au angajat-o pentru controlul asupra justitiei, nu in sensul de a-i lasa justitia in pace pe toti politicienii - cum era pana pe vremea lui Nastase - ci de a transforma justitia in arma letala pentru adversarul politic: asta se joaca in Saptamana Mare, asta e psihodrama politica jucata in Romania la inceputul acestei saptamani, batalia pe justitie. Basescu sa controleze cat a controlat, cat mai mult, iar Ponta sa preia tot ce a avut Basescu si sa foloseasca oarecum", a declarat Antonescu, citat de Mediafax.

El a precizat ca aceasta este convingerea sa intemeiata pe niste fapte. "Eu pur si simplu va explic in aceasta noapte mare, pentru ca avem mai multa tihna, cum s-a construit si pentru mine si pentru colegii mei, decizia de a spune stop. In momentul in care am auzit in gura unui om politic primele amenintari cu puscaria pentru ca s-a enervat pe cineva, si acel nu era Traian Basescu, ci era partenerul nostru", a declarat liderul PNL.

Antonescu a fost intrebat daca Victor Ponta a fost cel care a amenintat cu puscaria. "Da, da, da (...) nu pe mine, pe X, pentru ca pur si simplu s-a suparat pe el", a replicat liderul PNL. "A facut asta si in Parlamentul Romaniei, nu la microfon, asa...Da", a mai spus Antonescu.

De asemenea, el a fost intrebat daca in sedintele USL Victor Ponta a amenintat cu puscaria, iar liderul PNL a raspuns afirmativ. Antonescu a precizat ca in acest moment se pune problema de a fi aparata democratia, cata mai exista in Romania, si de a avea un partid stat in care factorul politic tranforma sistemul judiciar in "instrument politic de tip stalinist". Totodata, el a afirmat ca premierul nu poate "tipa" in momentul in care cei din PSD sunt chemati la DNA.

"Ai incredere in procurorul pe care l-ai propus", i-a transmis Antonescu lui Ponta. Ulterior, liderul PNL a precizat ca nu este convins de faptul ca amenintarile premierului se vor materializa. "Eu nu spun neaparat ca din aceste amenintari (cu puscaria, n.r.) asta ar si face. Poate ca s-a enervat, poate ca si-a pierdut cumpatul, dar este inacceptabil si cand te enervezi si iti pierzi cumpatul ￯ mi se intampla si mie.

Poti sa vorbesti urat, ceea ce este inacceptabil, greu de acceptat pentru un politician, poti sa fii nepoliticos, dar nu ameninti cu puscaria", a mai spus Antonescu.