Mircea Badea a declarat in emisiunea "Sinteza zilei" de pe Antena 3 ca in dosarul lui Dan Voiculescu este denuntator sau martor al procurorilor Mihai Craiu, fost director general al trustului Intact.

Mihai CraiuFoto: Arhiva personala

"Din surse judiciare, am aflat multe lucruri din ce au dictat practic azi procurorii. In acest dosar este denuntator sau martor al procurorilor Mihai Craiu, care a lucrat pe aici prin trust perioada indelungata. Tot asa, am aflat ca Dan Voiculescu nu are voie s aintre deloc in contact cu anumite persoane. Printre ele se numara si sotia lui Mihai Craiu care este judecator la Curtea de Apel. Atunci s emai poate prezenta Dan Voiculescu la Curtea de Apel", a declarat Badea.

UPDATE: Mihai Craiu a declarat pentru HotNews.ro ca nu este si nu a fost martor sau denuntator si ca nu are nicio calitate in acest proces

Mihai Craiu a fost fost director general al trustului Intact, iar in prezent conduce compania Media Consulta International

Fostul directorul general al trustului Intact, Mihai Craiu, a dezvaluit anul trecut la Romania TV ca Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, a santajat fara putinta de tagada, confirmand ca acest lucru se intampla dintotdeauna in trustul media al familiei Voiculescu.

"Toata lumea trebuie sa stie ca Voiculescu a santajat. Si nu de ieri, de azi."

"Am sa va explic. Intact este o mare familie. Iar oamenii de aduna intr-o mare familie, in intalnire care se numesc. Voiculescu strange toti directorii de trust. Langa directori, strange oamenii de incredere din redactii. In fiecare redactie, Voiculescu are propriii lui oameni, platiti de el separat, ca sa scrie in vehiculele lor media ce isi doreste Dan Voiculescu, pentru interesele lui. Toata lumea face ce are de facut, Dan Voiculescu ia deciziile, dar niciodata nu are raspundere in fata legii." * "Acest Sorin Alexandrescu a crezut.A fost atat de prost si atat de naiv incat a fost pacalit si a crezut ca este intangibil! Si, dintr-o convingere proprie a santajat. Asta este adevarul! Toata lumea trebuie sa stie ca Voiculescu a santajat. Si nu de ieri, de azi. Uitati-va la limbajul folosit! E un limbaj conspirat.", a declarat Craiu in 2013 la emisiunea realizata de Sorina Matei, potrivit reportervirtual.ro

"Burci i-a dat un milion de euro lui Voiculescu"

"Eu am facut o plangere penala in 2008, am revenit in 2011, am niste raspunsuri.. Sunt acolo in studiou oameni care au avut tangenta cu Voiculescu. Intrebati-l pe domnul Mitrea! Intrebati-l cati bani i-a dat Burci lui Voiculescu ca sa musamalizeze afacerea cu televiziunea din Constanta! Toata piata a stiut de acea tranzactie, cu asocierea in participatiune dintre Ministerul Transporturilor si firma lui Burci, cu televiziunea de la Constanta. Burci a platit un milion de euro in avans catre Voiculescu. Stiti de ce l-a platit? Ca sa nu mai existe interes pentru acest subiect.", amai declarat Craiu in iunie 2013.

Despre practici similare ale lui Dan Voiculescu vorbeste si Mihai Motoc, fost director general si asociat al Cameliei Voiculescu la institutul de sondare a opiniei publice CCSB, care a relatat in iunie 2013 pentru Romania libera ca atat el, cat si Sorin Oancea, Mihai Craiu si Codrut Seres, fosti manageri si asociati la Intact, ar fi renuntat la colaborarea cu Dan Voiculescu deoarece "la un moment dat trebuia sa alegi intre bani si libertate". Mihai Motoc ne-a relatat ca a renuntat la colaborarea cu Voiculescu deoarece mogulul facea presiuni asupra lui sa schimbe rezultate ale sondajelor in favoarea Partidului Conservator si a aliatilor acestuia si in defavoarea lui Traian Basescu si a PDL. El ne-a declarat ca are si probe in acest sens, pe care le va da doar procurorilor DNA, cand va fi chemat la audieri.