Invitatii lui Robert Turcescu la 100% (Realitatea TV) au fost Emil Boc si Theodor Stolojan. Cei doi au explicat ca au dorit o fuziune rapida intre PD si PLD pentru a crea un partid puternic, o alternativa reala pentru oameni, pentru a continua programul Aliantei D.A. si pentru a nu mai irosi inca un an de la integrarea europeana.

Emil Boc va fi presedintele PDL pana la incheirea perioadei de tranzit si organizarea de noi alegeri. Cei doi oameni politici au recunoscut ca vor fi si oameni reticenti in teritoriu la noua fuziune dar sunt convinsi ca toate filiale isi vor exprima sustinerea pentru noul partid.

Noul proiect politic va fi supus miercuri dezbaterii membrilor PLD si PD, dar cei doi lideri politici spun ca nu iau in calcul un esec. Emil Boc a spus ca partidul rezultat este unul mult mai puternic decat cele doua partide separate si va oferi mai multe oportunitati, de la reprezentare in Parlament pana la functii, astfel incat membrii PD si PLD nu au de ce sa se teama.

Deasemenea, sustine Boc, reprezentantii Partidului Popular European nu au nicio retinere fata de noul partid si de numele acestuia de democrat si liberal.

Si Theodor Stolojan a trimis un mesaj de incurajare pentru membrii partidului sau, sustinand ca PLD nu a fost absorbit de PD ci s-a creat un partid nou, mai puternic, in care curentul liberal va fi foarte bine reprezentat.

"Sunt convins ca electoratul nostru liberal nu ne va parasi deoarce se va regasi reprezentat in noua doctrina. Desigur, cei care prefera caltabosii sau pe Remes, pe Chiuariu, pe Cioroianu sau pe Cristian David, aceia nu ne vor vota pe noi", a declarat Theodor Stolojan.

Raspunzand unor critici aduse lui Valeriu Stoica, Stolojan si-a continuat atacul la adresa demnitarilor liberali afirmand ca nu-l poti compara pe Stoica care e un stralucit strateg cu Bogdan Olteanu, Calin Popescu Tariceanu, Cristian David sau Cioroianu care au dovedit cat de mult valoreaza.

"Daca de la David si Chiuariu chiar nu ai ce sa ceri, lui Cioroianu i-as reprosa ca a acceptat un post pentru care nu avea experienta. Trebuia sa aiba intelepciunea de a urma calea lui Ungureanu si de a fi mai intai secretar de stat", a mai adaugat Stolojan.