Fostul presedinte Traian Basescu a sustinut, duminica, in cadrul emisiunii "Ultimul cuvant" de la B1 TV, ca vizita lui Klaus Iohannis in Piata Universitatii nu va amplifica sau detensiona situatia actuala, insa este important faptul ca actualul presedinte s-a tinut de cuvant.

Traian Basescu la B1 TVFoto: captura foto

"Angajamentul nu a fost indeplinit intr-un moment optim. Adica Piata, cu doar cateva sute de oameni. Azi e Mihail si Gavril si e muzica prin tot orasul, dar si-a respectat promisiunea, ceea ce este foarte important. Si cred ca a fost bine, pentru ca intr-o astfel de imprejurare problemele de securitate pentru presedinte sunt majore", a declarat Basescu la B1 TV.

Basescu a apreciat curajul presedintelui Klaus Iohannis de a merge in mijlocul multimii, care prezinta multe probleme de securitate. Desi Iohannis nu a petrecut mai mult de 20 de minute printre protestatari, Basescu a sustinut ca nici el nu ar fi stat mai mult in Piata Universitatii.

"A merge in multime este unul din cele mai dificile momente pentru un presedinte, si am fost de atatea ori la targuri si manifestari publice in cei zece ani. E dificil fizic, iti face placere sa vezi omul, dar este un efort fizic extraordinar. Sigur, sunt 99% oameni de buna credinta in Piata, dar oricand poate sa fie unul cu un cutit, cu o sticla, ori masurile de securitate erau necesare", a apreciat Traian Basescu.

Fostul presedinte a sustinut ca vizita lui Klaus Iohannis nu va amplifica sau detensiona situatia actuala. Iohannis a refuzat sa sustina un discurs in Piata Universitatii, preferand sa vorbeasca fata in fata cu protestatarii care au reusit sa treaca de zidul de cameramani si jurnalisti.