Liviu Dragnea este invitat la aceasta ora in platoul "Romaniei TV". Seful PSD crede ca protestele din aceasta seara din Piata Universitatii demonstreaza, prin numarul mic de participanti, ca protestele masive care au avut loc dupa tragedia din clubul Colectiv au urmarit doar demisia guvernului Victor Ponta si ca toate celelalte obiective urmarite atunci au fost abandonate. "Victor Ponta nu trebuia sa demisioneze atunci. Se ajunsese la un echilibru economic, lucrurile mergeau bine", a declarat Dragnea.

Liviu DragneaFoto: HotNews / Dan Popescu

Declaratii Liviu Dragnea:

  • Legea salarizarii. Marirea salariului minim cu 150 de lei poate insemna mult pentru majoritatea romanilor in aceasta iarna. Nu renuntam la acest proiect.
  • Tehnocratii nu au responsabilitatea pe care o au politicienii. Tehnocratul isi ia mapa si pleaca, dar politicianul, bun-rau, va trebui sa raspunda politic.

Despre revenirea la guvernare:

  • Vom castiga alegerile parlamentare la anul si presedintele Iohannis va fi nevoit sa numeasca un premier de la PSD care sa formeze guvernul.
  • Pana atunci insa, poate e bine ca stam in opozitie si pregatim urmatoarea generatie de lideri politci.
  • Vrem ca listele pe care sa le depunem sa fie votate mai intai de populatie.
  • Relatia cu presedintele Iohannis este una corecta. La fel pot spune si despre relatia cu premierul Ciolos.
  • In Vasile Dincu am cea mai mare incredere din actualul guvern. Am lucrat cel mai mult cu el.

Despre candidatul PSD la primaria Capitalei: Gabriela Firea ar putea fi o solutie

Liviu Dragnea a fost intrebat daca Gabriela Firea este propunerea PSD pentru o candidatura la Primaria Capitalei, liderul social-democrat raspunzand ca "inca nu", potrivit Mediafax. "Dar Gabi Firea poate fi o varianta foarte buna", a completat presedintele PSD. Liviu Dragnea a afirmat ca nu a fost luata inca o decizie, insa a subliniat importanta alegerilor locale din 2016. "Alegerile pentru Primaria Capitalei sunt extrem de importante. Nu mai sunt joaca", a spus acesta. Liderul PSD a anuntat, in trecut, ca social-democratii vor lansa o serie de analize, dupa Congresul partidului, prin care vor sa afle care sunt cele mai bune variante pentru candidaturile la primariile din tara, precum si pentru functiile de consilieri locali si judeteni.