Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seara, la Antena 3, ca premierul Dacian Ciolos este "mai putin ferm" decat credea si ca cel mai bun ministru din actualul Guvern este Vasile Dincu. Despre "cel mai slab" ministru din Guvernul tehnocrat, presedintele PSD a spus ca in aceasta privinta "concurenta este foarte mare". Liderul PSD mai spune ca ministrii tehnocrati "sunt foarte slabi" si "nu isi iubesc tara", fiind "oameni care au venit cu un diplomat si pleaca cu un diplomat" si care "nu au niciun fel de raspundere", potrivit Agerpres. Liviu Dragnea mai spune ca este "50% posibil" ca actualul Guvern sa organizeze si alegerile parlamentare din toamna acestui an.

Livu DragneaFoto: Agerpres

"La cel mai slab (ministru - n.r.) este concurenta foarte mare. Cred ca cel mai slab ministru, cred ca a fost cel al Sanatatii. Incerc sa-mi aduc aminte care a fost cel mai...E concurenta mare, sa stiti, la ultimul loc, aici. Cred ca batalia mare pentru "lanterna rosie" (...) este la Sanatate, Agricultura si Fonduri Europene, ma refer la fosta ministra", a adaugat liderul PSD.

Cat priveste cel mai bun ministru din Cabinetul Ciolos, acesta l-a indicat pe viceprim-ministrul Vasile Dincu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice: "Cred ca cel mai bun ministru este Dincu. Nu-si vinde foarte mult ceea ce face, dar este ministerul (MDRAP - n.r.) care gestioneaza singurele programe care acum produc, singurele programe de investitii publice, si este singurul minister care functioneaza bine. De asemenea, Petre Toba este un ministru foarte bun. Nu e un om spectaculos, dar Ministerul de Interne este gestionat foarte bine acum, Ministerul Apararii, la fel", a spus Dragnea.

Intrebat care sunt sansele ca actualul Guvern sa organizeze si alegerile parlamentare din toamna acestui an, Dragnea a precizat ca "50% posibil": "Si eu si opinia publica am inceput sa vedem ca de fapt aceasta legenda cu tehnocratii priceputi care vin de nu stiu unde si care gestioneaza o tara este de fapt falsa. Tehnocratii sunt foarte slabi. In primul rand, dupa parerea mea, cred ca nu isi iubesc tara pentru ca nu am simtit-o. Un om care conduce Ministerul Agriculturii, de exemplu, si care isi permite sa nu dea subventii care ajung pe milioanele de hectare de teren agricol si nu clipeste la asta, nu cred ca si-o iubeste. Nu stiu daca isi iubesc semenii, adica conationalii. Sunt oameni care au venit cu un diplomat, pleaca cu un diplomat, adica nu au niciun fel de obligatie, niciun fel de raspundere."

El a subliniat ca social-democratii au intentionat ca luni sa depuna doua motiuni simple, pe sanatate si pe agricultura, dar au renuntat la cea pe sanatate deoarece ministrul si-a dat demisia: "Am depus motiunea simpla pe agricultura pentru ca aici lucrurile sunt extrem de grave. Noi, cat am fost la guvernare, subventiile le acordam in avans, in octombrie, noiembrie, decembrie, pentru ca fermierii sa poata avea sursele necesare pentru a-si infiinta culturile. Actualul ministru si-a permis sa inceapa alocarea de subventii la sfarsitul lunii aprilie, nici acum nu e finalizata, toti fermierii sunt intr-o situatie ingrozitoare."

Dragnea a mai sustinut ca anul trecut a fost adoptat un act normativ prin care s-a aprobat un program multianual de investitii in irigatii, proiect vital pentru Romania, iar Guvernul nu l-a pus in aplicare.