Vicepremierul Vasile Dincu a declarat, duminica, la Digi 24, ca primeste in fiecare zi, "cel putin doua-trei informari" cu privire la disfunctionalitatile si coruptia din sistemul de stat, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Primim tot timpul, in fiecare zi, cel putin doua-trei informari legate de administratie, de ce se intampla disfunctional in sistem, de coruptia din sistem. De fiecare data, insa, aceste note (...) au mentiuni la cine a mai fost trimisa nota respectiva pentru ca nu e un singur beneficiar al notei, sunt mai multi beneficiari", a afirmat Dincu, in contextul unei discutii despre sistemul de sanatate.

El a admis ca daca informarile primite de la SRI referitoare la problemele din sanatate erau valorificate, "dezastrul" din acest domeniu ar fi putut fi evitat.

"Eu cred ca (...) ar trebui sa ne gandim bine in ce masura informatia sau informarile ar trebui transformate si intr-un proiect executiv. Una este sa informezi si alta este, sa spunem, sa cauti, prin informare, sa previi anumite fenomene. Cred ca trebuie discutat asta, la nivelul CSAT se poate discuta si apoi si la nivelul societatii civile. Cred ca este o tema importanta", a adaugat vicepremierul.

El a explicat ca atunci cand primeste note cu semnale despre disfunctionalitati din sistem, isi noteaza lucrurile respective si cere o analiza din partea departamentului de resort.